ACTUALITATE 26 octombrie 2016

Tendinţă de creştere a economiei judeţului Covasna, conform CCI

de Agerpres | 470 vizualizări

Economia judeţului Covasna a înregistrat anul trecut o tendinţă de creştere, relevă o statistică realizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, care va premia joi cele mai performante firme din judeţ.

Preşedintele CCI Covasna, Edler András, a precizat că cifra de afaceri realizată anul trecut de firmele intrate în top însumează 4,15 miliarde de lei, respectiv 919 milioane de euro, reprezentând 78.27% din cifra de afaceri realizată pe judeţ, cu o creştere de 26,93% faţă de anul 2014.

Pentru al doilea an consecutiv, industria a devansat comerţul, având cea mai mare pondere în economia judeţului, cu o cotă de 41,02%, înregistrând o creştere de 1,87% faţă de anul 2014.

„Toate cifrele, inclusiv cifra de afaceri, profit, salariaţi prezintă o creştere. În ceea ce priveşte cifra de afaceri avem o creştere de la 5 miliarde, la 5,3 miliarde de lei, în ce priveşte profitul avem o creştere de la 386 de milioane la aproximativ 430 de milioane, iar în ceea ce priveşte numărul de salariaţi avem o creştere de la 28.312, la 28.842. Aceste cifre sunt întotdeauna interesante pentru că reflectă tendinţa din judeţul Covasna, care, după cum se vede, este una bună, de creştere”, a declarat Edler András.

La ediţia a XXIII-a a Topului Judeţean al Firmelor vor fi premiate un număr de 793 de firme, clasamentul cuprinzând şase domenii de activitate: Industrie, Comerţ şi turism, Servicii, Construcţii, Agricultură, pescuit şi silvicultură, Cercetare, dezvoltare şi high tech.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la un restaurant din Sfântu Gheorghe, iar antreprenorii care vin însoţiţi de un membru al familiei participă automat la o tombolă al cărei premiu este un weekend la Balvanyos Resort.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ion, 27 octombrie 2016
Crestere econonmica pentru senor Edler poate , nu si pentru amaratii de muncitori. In Covasna sunt cele mai mici salarii din tara . Despre ce vorbiti?
HUNRO-ROHUN, 27 octombrie 2016
Somnoroase pasarele sa trezit si dl.Edler, nu putem de atat de bine. Si putere de cumparare in acest judet, economia duduie, salari cat China de mari! Nici nu trebuie altceva, dansul si podoaba de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.