ACTUALITATE 14 noiembrie 2012

Telefoane cu buton de panică

de Covasna Media | 714 vizualizări

150 de bătrâni aflaţi în evidenţele Caritas beneficiază de câte un telefon special, cu buton de panică. Reprezentanta Fundației Caritas, Hubbes Kinga, spune că programul „Mobile For Good” e o premieră în România.

„Prin proiectul Fundației Vodafone, 750 de persoane cu vârsta cuprinsă între 60-90 de ani beneficiază de acest telefon special, pe care îl pot folosi gratuit timp de un an. Dintre aceștia 150 de bătrâni se află în sistemul nostru de îngrijire (în mai multe județe), iar prin telefonul dotat cu butonul de panică acești bătrâni ne pot anunța printr-o simplă apăsare de buton dacă există vreo urgență. Personalul Caritas va primi aceste apeluri de urgență pe telefoanele puse la dispoziție tot de Fundația Vodafone” – a declarat reprezentanta Caritas Covasna, Hubbes Kinga.

Șeful Serviciului Socio-medical din cadrul Caritas Alba Iulia, Péter György, este de părere că inițiativa este binevenită având în vedere faptul că de multe ori bătrânii au nevoie de cineva pe care se pot baza în caz de nevoie. El a mai declarat că speră ca în viitor numărul utilizatorilor de astfel de telefoane va crește.

Fundația Vodafone a investit în programul „Mobile For Good” suma de 475.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.