ACTUALITATE 17 decembrie 2009

TEGA, învinsă de ninsoare?

de Covasna Media | 888 vizualizări
17dec2009-iarnaRecenta ninsoare pare să fi luat prin surprindere socie­tatea de salubrizare Tega SA din Sfântu Gheorghe, chiar dacă, cu doar o zi înainte, aceasta anunţa că este pregătită de intervenţii în cazul ninsorilor mai serioase. Ziua de marţi a fost una plină de ninsoare şi de viscol, Sfântu Gheorghe fiind acoperit de zăpadă în doar câteva ore. Ceea ce a dus imediat la străzi impracticabile

17dec2009-iarnaRecenta ninsoare pare să fi luat prin surprindere socie­tatea de salubrizare Tega SA din Sfântu Gheorghe, chiar dacă, cu doar o zi înainte, aceasta anunţa că este pregătită de intervenţii în cazul ninsorilor mai serioase.

Ziua de marţi a fost una plină de ninsoare şi de viscol, Sfântu Gheorghe fiind acoperit de zăpadă în doar câteva ore. Ceea ce a dus imediat la străzi impracticabile, trotuare afundate în nămeţi, maşini care alunecau pe străzi şi implicit cetăţeni nemulţumiţi. Până spre seară, a te aventura pe străzile din oraş devenise deja un act de curaj.

„Azi (miercuri, n.r.) a fost mai bine cu circulaţia în oraş, dar marţi a fost groaznic, nu s-a curăţat. Aportul adus de Tega a lăsat de dorit, nu se putea circula. Azi s-a mai topit şi pe rutele de autobuz au mai umblat utilajele, dar pe alte străzi nu prea”, a declarat unul dintra taximetriştii din Sfântu Gheorghe.

„Circulaţie normală pentru condiţii de iarnă“

Conducerea SC Tega SA susţine însă că marţi, în Sfântu Gheorghe s-a circulat „normal pentru condiţii de iarnă“, directorul Toth Birtan Csaba,  arătând că o curăţare a drumurilor pe ninsoare şi vijelie nu ar fi putut fi prea eficientă.

„Dacă a nins încontinuu, nu aveam ce face, s-a văzut ce a fost în toată ţara, că unele localităţi au fost chiar izolate complet. Tega a făcut ce a putut în ziua de marţi, s-a acţionat cu material antiderapant - clorură de calciu, iar atunci când acest lucru nu a mai fost posibil, s-a pornit pe străzi cu plugurile”, a explicat Toth Birtan Csaba.

Acesta a mai arătat că lucrătorii Tega au început ieri- dimineaţă curăţarea străzilor mai puţin circulate, a celor dintre blocuri şi a trotuarelor. Pentru îndepărtarea zăpezii spre evitarea formării gheţii a fost folosit un amestec de nisip cu granule şi întreg procesul a fost iniţiat în zona Gării, urmând ca se acolo să se cureţe spre oraş.

Amenzi pentru cei care nu-şi curăţă zăpada

În centrul oraşului Sfântu Gheorghe, proprietarii magazinelor au început, de miercuri- dimineaţă, să-şi cureţe porţiunile de la intrare şi inclusiv partea de trotuare. Acelaşi lucru le revine însă şi acelor asociaţii de locatari din Sfântu Gheorghe care nu au încheiat un contract cu SC Tega SA în acest sens, în caz contrar existând riscul de amenzi. Din peste 170 de asociaţii de locatari câte există în Sfântu Gheorghe, doar 36 au încheiate contracte cu societatea de salubrizare pentru ca aceasta să intervină pentru îndepărtarea zăpezii din jurul blocurilor şi intrările de la scări.

Şeful Poliţiei Comunitare din Sfântu Gheorghe, Hadnagy Istvan, spune că amenzile sunt destul de ridicate - între 50 şi 150 de lei pentru persoanele fizice şi între 100 şi 500 de lei pentru persoanele juridice.

Monica Rizea

Teme articol: zapada TEGA iarna ninsoare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 17 decembrie 2009
Invinsa de incompetenta, la fel si cu firmele care ar trebuii sa se ocupe de dezepazirea judetului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.