ACTUALITATE 11 mai 2014

Teatrul Osonó participă la un Festival din Maroc

de Agerpres | 411 vizualizări

Teatrul Osonó din Sfântu Gheorghe, care efectuează în perioada 12-18 mai un turneu internaţional, va participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului internaţional de teatru independent din Maroc, unde a fost invitat cu spectacolul-documentar „Chipul din oglinda apei”.

Managerul trupei, Fazakas Misi, a precizat că spectacolul va fi jucat marţi la Centrul Cultural din Oujda, iar în următoarele zile, respectiv pe 15 şi 17 mai, în oraşele Kenitra şi Safi.

„Directorul festivalului, Mohammed Benjeddi, a văzut 'Chipul din oglinda apei' anul trecut, la Festivalul Mondial de Teatru din Monaco, şi atunci ne-a invitat la evenimentul teatral de anul acesta din Maroc. Din programul festivalului mai fac parte spectacole susţinute de trupe din Arabia Saudită, Rusia, Franţa, Elveţia, Belgia şi Maroc, plus workshop-uri pe teme de scenografie, mişcare scenică, lucrul cu textul dramatic”, a spus Fazakas Misi, potrivit căruia festivalul este organizat de Asociaţia Teatrală 'Comedrama', în parteneriat cu Uniunea Naţională a Teatrelor din Franţa. Luna aceasta, trupa Osonó va mai susţine spectacole în Italia, la invitaţia Clubului Rotary, şi în Serbia.

„Chipul din oglinda apei”, regizat de Fazakas Misi, este un spectacol documentar conceput de membrii trupei pe baza experienţelor trăite de ei sau de apropiaţii lor şi are ca temă relaţiile de familie, copiii însinguraţi şi neglijaţi, tinerii dezorientaţi, lipsiţi de valori şi idealuri. În ultimii doi ani, piesa a fost jucată de peste 250 de ori în ţară şi străinătate.

Osonó, care a aniversat anul trecut 20 de ani de existenţă, este una dintre cele mai longevive trupe de teatru de amatori din România. Şi-a început activitatea ca trupă şcolară, în care au activat de-a lungul timpului peste 120 de elevi din mai multe generaţii şi şcoli din Sfântu Gheorghe, dar de câţiva ani funcţionează ca teatru independent, fiind format dintr-un nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea. Anul trecut, Osonó şi-a inaugurat propriul sediu în clădirea unei foste tipografii din vecinătatea Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, conceput şi ca centru cultural pentru tineret.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.