ACTUALITATE 6 ianuarie 2014

Teatrul independent Osonó efectuează un turneu în şase ţări europene

de Agerpres | 195 vizualizări

Teatrul independent Osonó din Sfântu Gheorghe va efectua un turneu de o lună şi jumătate în şase ţări europene, unde va prezenta spectacolul-documentar „Chipul din oglindă apei”.

Managerul trupei, Fazakas Misi, a declarat că în perioada 16 ianuarie – 1 martie, Osonó va juca în mai multe oraşe din Ungaria, Austria, Italia, Germania, Danemarca şi Suedia. El a menţionat că spectacolul „Chipul din oglinda apei”, pe care l-a regizat, a avut premiera în urmă cu doi ani şi a fost jucat de aproape 200 de ori în 12 ţări din Europa şi Asia. Piesa a fost concepută de membrii trupei pe baza experienţelor trăite şi vorbeşte despre viaţa cotidiană, despre relaţiile de familie, despre copiii însinguraţi şi neglijaţi de părinţii prea ocupaţi de câştigarea banilor pentru traiul de zi cu zi.

Noi am pornit acest spectacol reflectând la problemele noastre de aici, dar în toate ţările în care am fost am observat că sunt probleme cu care se confruntă majoritatea oamenilor, indiferent de limba pe care o vorbesc, a spus Fazakas Misi.

Printre proiectele din acest an ale trupei Osonó se mai numără realizarea unei coproducţii cu un teatru din Ungaria, un turneu în Thailanda şi Cambodgia şi participarea la un festival internaţional de teatru în Maroc.

Osonó a aniversat anul trecut două decenii de existenţă şi este una dintre cele mai longevive formaţii teatrale de amatori din ţară. Şi-a început activitatea ca trupă şcolară de teatru, dar, de câţiva ani, funcţionează ca teatru independent, fiind formată dintr-un nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea.

Anul trecut, Osonó şi-a inaugurat propriul sediu în clădirea unei foste tipografii aflate în vecinătatea Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, care funcţionează şi ca centru cultural pentru tineret.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.