ACTUALITATE 30 iulie 2012

Tarife mai mari în Piaţă

de Agerpres | 61 vizualizări

CL Sfântu Gheorghe a majorat tarifele pentru pieţari, dar acordă reduceri producătorilor locali.

Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a decis să majoreze începând cu data de 1 august tarifele de închiriere a tarabelor şi a celorlalte spaţii de vânzare a mărfurilor din pieţe, dar şi să acorde reduceri semnificative producătorilor autohtoni.

Potrivit unei hotărâri adoptate de CL la propunerea societăţii Tega, care administrează pieţele din Sfântu Gheorghe, tarifele vor fi majorate cu 2 până la 30% în funcţie de locurile de comercialize a produselor, dar sunt şi unele tarife care vor rămâne neschimbate. Spre exemplu, un comerciant care închiriază o masă în Piaţa centrală va trebui să plătească 8 lei pe zi, faţă de 7, dacă are contract pe termen lung şi 11 lei dacă închiriază taraba numai pentru o singură zi. Cei care vând la capăt de rând vor avea tarife mai mari, pe considerentul că pe aici se perindă mai mulţi clienţi.

Tarifele vor fi majorate începând cu data de 1 august în cinci pieţe, printre care şi cea de flori din centrul oraşului, singura excepţie fiind Cartierul Ciucului pe considerentul că aici trăiesc, în general, categorii sociale cu venituri reduse.

Administraţia pieţelor a justificat mărirea tarifelor prin creşterea cheltuielilor la utilităţi şi prin imposibilitatea acoperirii cheltuielilor curente, arătând că a fost nevoită să facă şi reduceri de personal. În expunerea de motive, conducerea Tega a menţionat că, potrivit Institutului Naţional de Statistică, salariul minim pe economie a crescut cu 5,07%, iar majorarea propusă este la un nivel “acceptabil”.

La propunerea Tega, Consiliul Local a aprobat, de asemenea, reducerea cu 50% a tarifelor de închiriere a spaţiilor pentru producătorii din Sfântu Gheorghe care au certificate eliberat de Primărie şi cu 20% pentru producătorii din restul judeţului.

Majoritatea comercianţilor din Piaţa Centrală sunt nemulţumiţi de majorarea propusă, chiar dacă nu este semnificativă, arătând că au cheltuieli cu transportul şi cu seceta, iar vânzările au scăzut pe fondul crizei, prin urmare abia reuşesc să îşi acopere cheltuielile de producţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.