ACTUALITATE 14 septembrie 2012

Tânăra care a supravieţuit accidentului feroviar de la Chilieni şi-a revenit din comă

de Agerpres | 57 vizualizări

Tânăra care a supravieţuit accidentului feroviar petrecut sâmbăta trecută în localitatea Chilieni de lângă Sfântu Gheorghe şi-a revenit din comă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat că tânăra internată la Spitalul de Urgenţă din Braşov este conştientă şi a fost transferată de la Secţia de Terapie Intensivă la cea de Neurochirurgie. În urma accidentului aceasta a suferit mai multe leziuni grave.

Accidentul, soldat cu opt morţi şi un rănit grav, s-a petrecut la intersecţia căii ferate cu un drum neamenajat ce face legătura între localitatea Chilieni şi zona de terenuri agricole, din cauza şoferului unui tractor care s-a angajat în traversare fără să se asigure. Remorca tractorului, în care se aflau 16 persoane, a fost lovită de trenul 4012 care se deplasa dinspre Sfântu Gheorghe spre Braşov. O parte dintre pasageri au reuşit să sară din remorcă şi să se salveze, dar şase au murit în urma impactului, iar alţi doi la scurt timp după accident. Aceştia aveau vârste cuprinse între 17 şi 43 de ani şi se se întorceau de la culesul cartofilor de pe câmp.

Şoferul, în vârstă de 78 de ani, a scăpat cu răni uşoare şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Iulia Grigoraş a menţionat că intersecţia drumului cu calea ferată era semnalizată corespunzător.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.