ACTUALITATE 14 iulie 2009

Tabără de jazz şi improvizaţie la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 746 vizualizări
În perioada 10-17 iulie se desfăşoară, la Sfântu-Gheorghe, Tabăra de Jazz şi Improvizaţie, aflată la cea de-a treia ediţie. Dacă prima ediţie a avut loc la Arcuş, următoarele două s-au organizat în Sfântu-Gheorghe întrucât interesul pentru aceasta a crescut, de la an la an. La eveniment iau parte studenţi din Piatra Neamţ, Roman, Sighişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj, Rupea, Braşov sau Miecurea Ciuc, aceştia având la dispoziţie un program diversificat de

În perioada 10-17 iulie se desfăşoară, la Sfântu-Gheorghe, Tabăra de Jazz şi Improvizaţie, aflată la cea de-a treia ediţie. Dacă prima ediţie a avut loc la Arcuş, următoarele două s-au organizat în Sfântu-Gheorghe întrucât interesul pentru aceasta a crescut, de la an la an. La eveniment iau parte studenţi din Piatra Neamţ, Roman, Sighişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj, Rupea, Braşov sau Miecurea Ciuc, aceştia având la dispoziţie un program diversificat de studiu şi spectacol. Instruiţi de profesori cu experienţă în domeniul jazz-ului, din România dar şi din Ungaria, cei 35 de studenţi participanţi la ediţia din acest an au ocazia de a învăţa de la cei mai buni şi de a se forma în ceea ce priveşte cultura muzicii jazz.

Astfel, muzicieni din România, precum Mircea Tiberian, Nicolae Simion, Maria Răducanu, Liviu Butoi, Sorin Romanescu, şi din Ungaria - Markus Tibor ( preşedintele Federaţiei de Jazz din Ungaria), Lakatos Agnes, Csuhaj Barna Tibor , Eichinger Tibor, Grencso Istvan, Jeszensky Gyorgy, vor preda tot ceea ce ţine de jazz şi vor oferi diverse concerte, pe perioada taberei. Costul taberei este de 350 de lei- taxa de studii, acesteia adăugându-i- se încă 350 de lei, pentru cazare şi masă.

Programul este foarte încărcat, spre deliciul participanţilor, conţinând inclusiv cursuri individuale la instrumente, care se desfăşoară la Palatul Copiilor, lecţii de istoria jazz-ului, teoria jazz-ului. La cafeneaua Tein se va desfăşura şi un Jam-session, unde vor performa, laolaltă, studenţi şi profesori.

Organizatorul taberei, Endre Lazar Prezsmer, a declarat că scopul acestei tabere a fost ca tinerii să poată învăţa de la cei mai buni, dain cauză că, în prezent, nu se mai pune un prea mare accent pe muzica jazz. Preşedinte al Asociaţiei Culturale şi de Tineret MUKKK, Endre Lazar Prezsmer, este de asemenea referend–cultural al Casei de Cultură şi organizează pe parcursul anului concerte de jazz, precum şi Cine-clubul „Huszarik”, de proiecţie a filmelor artistice.

Anddra Haliciu

Teme articol: tabara jazz muzica
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.