ACTUALITATE 13 septembrie 2009

Tabără de creaţie româno-americană

de Covasna Media | 620 vizualizări

În săptămâna 31 august – 4 septembrie a avut loc la C.N. „Mihai Viteazul“ din Sfântu-Gheorghe o tabără de creaţie inedită. Reprezentantul Corpului Păcii din SUA în Sfântu Gheorghe, Erin Aldrich, împreună cu Lia Voicu şi Mihaela Vulpe, profesoare de limba engleză la CNMV, au organizat o tabără de teatru numită „Drama week”, în limba engleză. În paralel, s-a desfăşurat un atelier de ouă încondeiate la care au parti cipat elevi ai liceului, cât şi reprezentanta Corpului Păcii, de data aceasta în calitate de învăţăcel.

Corpul Păcii este o organizaţie a SUA care se bazează pe acţiuni de voluntariat ale cetăţenilor americani în majoritatea statelor lumii, principalul său scop fiind susţinerea dialogului intercultural, precum şi oferirea de suport cu know-how american în diverse sectoare de activitate. Voluntarii americani din România sunt repartizaţi, pentru o perioadă de doi ani, câte doi în marile oraşe. În Sfântu Gheorghe îşi desfăşoară activitatea de un an şi jumătate Erin Aldrich şi Michael Luke.

Cei doi sunt implicaţi în diferite proiecte sociale sau de mediu, cum ar fi proiectul de refacere a ecosistemului şi de reamenajare a lacului Reci, un proiect de reintegrare a copiilor romi în şcoală sau aşa-numitul „English Club”, în cadrul căruia cei doi se întâlnesc săptămânal la ceainăria Tein cu prieteni români şi maghiari deopotrivă, oferind un prilej de comunicare interetnică, precum şi de îmbogăţire a cunoştinţelor de limba engleză pentru „gazde”.

Erin Aldrich moderează săptămânal activitatea unui club de teatru („Drama club”) în limba engleză pentru elevii CNMV. Tabăra din această vară a avut un program bogat, incluzând jocuri de rol, pantomimă, jocuri de creativitate sau de improvizaţie, având scopul de stimulare a capacităţii de exprimare într-o limba străină, de interacţionare cu ceilalţi, precum şi dezvolatea creativităţii şi a imaginaţiei elevilor. Atelierul de ouă încondeiate a avut menirea familiarizării celor participanţi cu un obicei tradiţional românesc, folosindu-se modele de ouă încondeiate din zona Ţării Bârsei.

Toţi elevii participanţi, cât şi profesorii implicaţi, au fost foarte entuziasmaţi de activităţile realizate şi şi-au exprimat dorinţa organizării a unor seminare asemănătoare taberei din această vară în cursul anului şcolar următor.

Anca Simon

Teme articol: tabara creatie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vali, 13 septembrie 2009
o initiativa foarte buna!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.