ACTUALITATE 27 martie 2017

Szociopoly: un eveniment teatral neconvențional

de Observatorul de Covasna | 829 vizualizări

La data de 3 aprilie în municipiul Sfântu Gheorghe va avea loc un eveniment teatral neconvențional. Acest eveniment inedit va avea loc în Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA, unde publicul este invitat ca începând cu ora 18:00 să ia parte la jocul de societate, teatral, interactiv al Unității de salvare „Mentőcsónak Egység” și al Asociației de ajutorare a copiilor „Gyerekesély Egyesület” din Ungaria, cu titlul „Szociopoly”. Ziua următoare, și anume pe data de 4 aprilie, elevii Colegiului Național Székely Mikó și elevii Colegiului Reformat vor putea lua parte la acest joc de societate în cadrul unui spectacol organizat special pentru ei.

Scopul principal al Asociației de ajutorare a copiilor „Gyerekesély Egyesület” (Asociația „Șansa unui copil”) din Ungaria, înființată în anul 2010, este de a promova dreptul la o viață mai bună pentru copii și de a preveni sărăcia copiilor. Unitatea de salvare „Mentőcsónak Egység” este o asociație independentă de teatru, care se ocupă cu prezentarea teatrală a unor teme privind problemele sociale. În urma inițiativei lor, ei abordează probleme sociale ca prejudecățile, sărăcia extremă, rasismul, refugiații și migrația.

Spectacolul intitulat „Szociopoly”, care a luat naștere prin colaborarea a celor două asociații, este o nouă inițiativă, care îmbină drama teatrală și jocul de societate, oferind o perspectivă a lumii sărăciei extreme din Ungaria. Spectacolul invită publicul să experimenteze și să simtă cum este să te zbați de pe o zi pe alta, să trăiești din ajutoare, din pensii alimentare, alocații pentru copil, locuri de muncă ocazionale. În jocul construit pe baza realității, toată lumea devine sărac preț de o oră sau două și poate simți pe propria piele presiunea vieții de zi cu zi.

Scenaristul şi regizorul spectacolului este Fábián Gábor, consultantul profesionist Fodor Kata și Bass László, iar spectacolul este susținut de: Bass László, Jaskó Bálint, Fábián Gábor, Sipos Vera și Tési Dóra.

Prețul biletelor pentru spectacolul susținut la data 3 aprilie, de la ora 18:00, în Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA, costă 15 lei. Biletele pot fi cumpărate de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, în timpul săptămânii între intervalul orar 9–16, iar vineri între orele 9–13, la telefon 0267312104 sau la fața locului, înainte de spectacol.

Informații suplimentare cu privire la spectacol găsiți la adresa www.mentocsonak.com. Evenimentul face parte din programul Anul participării comunitare și este organizat de Casa de Cultură „Kónya Ádám” în parteneriat cu Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Teme articol: copii teatru Szociopoly
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.