ACTUALITATE 1 februarie 2010

Subprefectul de Braşov trece la Covasna

de Covasna Media | 951 vizualizări
Benedek Kaplar Gabor va fi unul dintre cei doi subprefecţi ai judeţului nostru 02feb2010-subprefectInstituţia Prefectului din judeţul nostru va avea în curând un nou subprefect, în persoana lui Benedek Kaplar Gabor, după cum a apărut în Monitorul Oficial. Susţinerea lui pentru acest post a venit din partea PD-L, formaţiune căreia i-a revenit această funcţie după negocierile purtate cu partenerul de Coaliţie, UDMR. Numirea lui Benedek în funcţia de subprefect de Covasna a fost făcută vineri-seară, acesta trecând

Benedek Kaplar Gabor va fi unul dintre cei doi subprefecţi ai judeţului nostru

02feb2010-subprefectInstituţia Prefectului din judeţul nostru va avea în curând un nou subprefect, în persoana lui Benedek Kaplar Gabor, după cum a apărut în Monitorul Oficial. Susţinerea lui pentru acest post a venit din partea PD-L, formaţiune căreia i-a revenit această funcţie după negocierile purtate cu partenerul de Coaliţie, UDMR. Numirea lui Benedek în funcţia de subprefect de Covasna a fost făcută vineri-seară, acesta trecând, practic, de la fotoliul de subprefect de Braşov – pe care l-a ocupat în ultimele patru luni, la cel de subprefect de Covasna.

„Cred că această numire e o continuare a muncii depuse în Prefectura Braşov, iar judeţul Covasna nu-mi este deloc necunoscut, în condiţiile în care, timp de patru ani, am fost inspector- şef al Inspectoratului Silvic- Regionala Braşov, care cuprindea şi judeţul Covasna. Îl cunosc pe domnul prefect Gyorgy Ervin, am colaborat bine cu dumnealui şi cred că acest lucru va continua. În plus, cunosc multă lume în Sfântu Gheorghe şi judeţul Covasna, aşa că sunt convins că nu vor fi probleme. Nu e mare lucru această schimbare, iar eu sunt deschis în sensul de conlucrare”, a declarat Benedek Kaplar Gabor.

De la UDMR la PD-L

Noul subprefect de Covasna are 41 de ani, locuieşte în Săcele, este căsătorit şi are un copil. De  profesie, Benedek Kaplar Gabor este inginer silvic, iar până în 2009 a lucrat exclusiv în acest domeniu.

Potrivit presei braşovene, Benedek Kaplar Gabor a fost membru UDMR, calitate în care a şi ocupat postul de director al Inspectoratului Silvic. În primăvara anului 2009, Benedek a trecut în PD-L, ocupând apoi funcţia de director la Oficiul Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În octombrie 2009, Benedek a fost numit subprefect de Braşov, înlocuind-o astfel pe Roxana Mânzatu, susţinută de PSD.

În urma negocierilor cu UDMR, cele două posturi de subprefecţi ai judeţului Covasna au revenit PD-L, Uniunea intrând în posesia postului de prefect, numindu-l pe Gyorgy Ervin. Cel de-al doilea post de subprefect ar urma să fie ocupat de Valentin Ionaşcu, fostul şef de la Agenţia de Plăţi Şi Intervenţii În Agricultură (APIA).

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 2 februarie 2010
Felicitari dlui Benedek Kaplar Gabor pentru numirea in acest post. Intrebare pt. liderii PDL si UDMR: unde sunt specialistii din judetul Covasna?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.