ACTUALITATE 11 iunie 2013

Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor

de Covasna Media | 62 vizualizări

Conform Legii 72/26 martie 2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, angajatorul care încadrează în muncă elevi (minim 16 ani sau 15 ani cu acordul părinţilor) şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare elev şi student. Încadrarea în muncă se realizează în baza:

a) unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, dupa caz, cu timp parţial;

b) unui contract de muncă temporar, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei

Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Perioada maximă de acordare este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

În vederea acordării stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea forţei de Muncă o convenţie.

Informaţii suplimentare cu privire la acordarea acestui stimulent puteţi obţine la sediul A.J.O.F.M. Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Gen. Grigore Bălan nr.14, tel. 0267-312157.

Director Executiv AJOFM Covasna,

Kelemen Tibor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.