ACTUALITATE 3 octombrie 2013

Staţiunea Balvanyos, rezervată aproape 100% pentru Revelion

de Covasna Media | 90 vizualizări

Deși mai sunt câteva luni bune până la Sărbătorile de iarnă, aproape toate spațiile de cazare din stațiunea Balvanyos au fost rezervate pentru perioada Revelionului.

Primarul comunei Turia și președintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, ne-a declarat că unele unități de cazare din Balvanyos sunt ocupate deja 100%, în vreme ce restul aproape că s-au ocupat și ele total, mai ales că hotelierii și oamenii din turism conlucrează între ei și își trimit clienții de la unii la alții, pentru a-i menține în zonă.

Pentru Revelion s-au făcut rezervări de cazare între trei și cinci zile, de către cei din București, Constanța sau Ploiești. Avem și foarte mulți oaspeți din Brașov, însă aceștia, fiind aproape, fac rezervări pentru două-trei zile”, a explicat Daragus.

Acesta spune că sudiștii sunt fascinați de locurile din județul nostru și există unii care au devenit oaspeți fideli, venind aici în fiecare iarnă. Pentru Revelion, la Balvanyos se vor pregăti mese cu produse tradiționale secuiești și vânătorești, platouri cu pește, preparate din carne și dulciuri specifice zonei. În ceea ce privește programul, Daragus Attila spune că acesta va cuprinde numere de muzică populară românească și ungurească oferite de formații live, și numere de comedie și o pomană a porcului, cu toate obiceiurile secuiești și românești – în prima zi a Anului Nou.

În ceea ce privește spațiile de cazare, Daragus Attila ne-a explicat că dacă hotelierii au deschidere spre diverse variante, acordând reduceri la grupuri, localnicii din Turia nu au încă o așa mare deschidere, deși sunt mulți turiști care s-ar caza „la particular”.

„Oamenii de aici petrec Revelionul la prieteni, prin rotație. Iar Crăciunul se petrece acasă, în familie. Casele sunt mari, dar din cauza frigului puternic și a costurilor ridicate, nu toate camerele se încălzesc iarna. Așa că nu prea primesc oaspeți – și pentru că vor intimitate, dar și pentru că, probabil din socotelile lor, le mai rămân câte 100-200 de lei și asta nu merită deranjul”, a explicat Daragus Attila.

Pe de altă parte, Daragus susține că în perioada Crăciunului și a Revelionului câștiguri frumoase au cei care închiriază cabanele sau casele de vacanță. În special tinerii caută astfel de locații, iar proprietarii le închiriază cu mare drag, chiar dacă din cauza costurilor mari de întreținere, la final când trag linie rămân poate cu mai puțin de jumătate din suma câștigată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.