ACTUALITATE 23 martie 2010

Ştampilele lui Antal Arpad, în afara legii

de Covasna Media | 394 vizualizări
23mar2010-stampilaŞtampilele concepute de către primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, la mijlocul lunii februarie, sunt ilegale, ele nerespectând prevederile în vigoare. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că cele trei feluri de ştampile, pe care Antal Arpad le-a lansat ca fiind proprii Primăriei Sfântu Gheorghe, nu respectă legea, deoarece nu au în centru stema României. „Legea spune că ştampilele aparţinând instituţiilor statului şi administraţiei trebuie să conţină stema României şi denumirea instituţiei în limba română”, a explicat prefectul. Acesta a adăugat însă că trebuie reţinut faptul că municipalitatea din Sfântu Gheorghe nu a utilizat aceste noi ştampile pe documente oficiale - cel puţin nu pe unele care să ajungă la Prefectura Covasna. În acelaşi context, Gyorgy Ervin a atenţionat că situaţia în care ştampilele vor fi folosite - chiar şi pe scrisori către cetăţeni, va putea fi interpretabilă din punct de vedere al legalităţii.

23mar2010-stampilaŞtampilele concepute de către primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, la mijlocul lunii februarie, sunt ilegale, ele nerespectând prevederile în vigoare.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că cele trei feluri de ştampile, pe care Antal Arpad le-a lansat ca fiind proprii Primăriei Sfântu Gheorghe, nu respectă legea, deoarece nu au în centru stema României.

„Legea spune că ştampilele aparţinând instituţiilor statului şi administraţiei trebuie să conţină stema României şi denumirea instituţiei în limba română”, a explicat prefectul.

Acesta a adăugat însă că trebuie reţinut faptul că municipalitatea din Sfântu Gheorghe nu a utilizat aceste noi ştampile pe documente oficiale - cel puţin nu pe unele care să ajungă la Prefectura Covasna. În acelaşi context, Gyorgy Ervin a atenţionat că situaţia în care ştampilele vor fi folosite - chiar şi pe scrisori către cetăţeni, va putea fi interpretabilă din punct de vedere al legalităţii.

În urmă cu mai multe săptămâni, primarul Antal Arpad a prezentat trei rânduri de noi ştampile la Primăria Sfântu-Gheorghe.

Ştampilele concepute la nivelul Primăriei Sfântu Gheorghe sunt în culorile negru şi verde, cuprind denumirile „Sfântu Gheorghe. Judeţul Covasna. România. Primar” şi au în centru stema oraşului, fiind realizate în trei variante: română, maghiară şi bilingv.

„În relaţia cu instituţiile Statului, vom folosi ştampila conform legii - pe cea cu stema României. Eu, de exemplu, comunic şi cu locuitorii oraşului - conforma legii nu trebuie să pun ştampilă pe respectiva scrisoare, der eu o pun pentru că arată mai bine şi cred că e o chestiune de respect faţă de oameni”, a declarat Antal Arpad, referitor la spusele prefectului Gyorgy Ervin, menţionând totodată că a plătit din buzunarul propriu conceperea ştampilelor, deci aceste noi însemne nu au fost realizate din bani publici.

Sfântu Gheorghe are, de la începutul lunii februarie, inclusiv însemne specifice ale municipiului - drapel, stemă şi fanion, acestea urmând să se regăsească, de acum încolo, pe diverse documente sau pe alte obiective ce au legătură cu Primăria municipiului.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
gigi, 24 martie 2010
Cred ca face dinadins, oferandu-le paine celor care critica si celor care sunt de acord. Punctul meu de vedere este ca se face prea mult tam-tam pe teme insemnificative. Eu propun sa scapam orasul citeste integral
Maria, 24 martie 2010
Primarul asta ar trebui sa justifice banii cheltuiti, ca la ce impozite ni se percep, ar trebui sa percepem si noi cateva explicatii.In loc sa cutreiere petrecerile ar trebui sa faca ceva util mai citeste integral
ion, 23 martie 2010
Primarul asta cred ca nu se simte bine daca nu e in centrul atentiei. Face el ce face si mai baga o stramba. Mai bine ar rezolva problemele arzatoare pentru oameni si poate o sa fie mai apreciat citeste integral
capcaunul, 23 martie 2010
ia uite-l mai si pe asta. Vezi bai ca mergi pe contrasens! Ai gresit stirea sau tot ziarul
citi nebuni pe lumea asta ..., 23 martie 2010
Pentru psihopati ca tine a importat Romania dispozitive de şocuri electrice, cătuşe şi sprayuri cu substanţe chimice ,sa-ti faca niste tratamente poate i-ti revii din nebuneala !
MILITAR NESIMTIT AL ROMANIEI LUI BOC, 23 martie 2010
România a importat din Cehia şi Germania dispozitive pentru aplicarea de şocuri electrice, cătuşe şi sprayuri cu substanţe chimice, considerate "instrumente de tortură", arată un raport al citeste integral
Pataki Gizella, 23 martie 2010
primarul sa ne lase sa supravetuim ampreuna an pace si liniste, sa nu mai bage bete an roate.sa nu ne mai distraga atentia de la obligatiile legale care le are fata de cetatenii acestui oras.
Demeter Eva, 23 martie 2010
Primarul asta provocator ar fi trebuit bagat de mult la puscarie , nu face altceva decit sa puna paie pe foc si sa mareasca ura intre noi si romani .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.