ACTUALITATE 27 februarie 2023

Spitalul Judeţean solicită finanţare prin PNRR pentru creşterea capacităţii de screening pentru nou-născuţi

de Agerpres | 884 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe solicită finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru dotarea cu echipamente medicale a secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi, în vederea îmbunătăţirii programului de screening.

Consiliul Judeţean Covasna, convocat luni în şedinţă extraordinară, a aprobat depunerea proiectului „Creşterea capacităţii de screening pentru nou-născuţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe” pe componenta dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti în secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi.

„Componenţa minimă a unui kit pentru screening/prevenţie retinopatia de prematuritate este formată din: mixer de aer-oxigen pentru sală de naşteri şi pentru sală operaţii cezariene, monitor semne vitale sală naşteri, monitor semne vitale sală operaţii cezariene, ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100% şi incubator de transport. (...) Valoarea totală a proiectului este de 264.780,65 lei, fără TVA, din care valoarea eligibilă este de 210.169,24 lei, fără TVA, iar valoarea neeligibilă este de 12.335,50 lei, fără TVA. Contribuţia proprie în proiect a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe reprezintă numai achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului. (...) Contribuţia Judeţului Covasna la finanţarea proiectului este de 0 lei”, se arată în raportul de specialitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, a precizat că gradul de ocupare a secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi a fost de 65,14% în anul 2022, iar din cei 1.069 de bebeluşi născuţi anul trecut, 181 au avut nevoie de terapie intensivă mai mult de 24 de ore. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.