ACTUALITATE 4 august 2015

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, acreditat la cel mai înalt nivel de încredere

de Agerpres | 194 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a fost acreditat de comisia de evaluare, îndeplinind aproape 94% dintre indicatorii reglementaţi, a anunţat, marţi, managerul instituţiei, András Nagy Robert. Potrivit acestuia, spitalul a fost încadrat în categoria „cel mai înalt nivel de încredere”.

„Anul trecut, a început procedura de acreditare, comisiile de evaluare au verificat timp de o săptămână respectarea indicatorilor şi standardelor de acreditare reglementaţi, iar, în luna iulie, am primit hotărârea comisiei de acreditare privind obţinerea celui mai ridicat nivel de acreditare posibil. Sunt patru grade de acreditare – neacreditat, acreditat cu nivel de încredere mediu şi ridicat, şi nivelul acreditat, care este cel mai mare. Noi am fost încadraţi în categoria acreditat, realizând cam 94% din indicatorii stabiliţi”, a precizat András Nagy Robert. El a mai adăugat că pregătirea pentru acreditare a presupus aproape doi ani de muncă din partea întregii echipe a instituţiei.

Acreditarea a fost realizată de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS), care a evaluat siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în mai mulţi indicatori de referinţă.

Acreditarea conferă Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe dreptul să rămână în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate şi după 1 ianuarie 2016, drept pe care unităţile spitaliceşti neacreditate îl vor pierde.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.