ACTUALITATE 10 iulie 2016

Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor

de Agerpres | 943 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.

Directorul instituţiei, András Nagy Róbert, a declarat că banii vor fi utilizaţi pentru dotarea instituţiei cu senzori de fum şi alarme de incendiu, precum şi crearea legăturilor cu centrul de monitorizare a incendiilor.

El a menţionat că lucrările fac parte din planul de modernizare a spitalului, precum şi din managementul siguranţei pacienţilor şi angajaţilor, fiind, de asemenea, un pas obligatoriu pentru obţinerea autorizaţiei din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În luna mai a acestui an spitalul a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate.

Proiectul prevede ca până la sfârşitul anului 2018 să fie construit un rezervor de apă cu o capacitate de 250 metri cubi, care va asigura rezerva de apă a spitalului în cazuri de forţă majoră, aceasta fiind o condiţie pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. De asemenea, va fi ridicată presiunea apei de la hidranţi, deoarece normativul prevede un debit de 20 de litri pe secundă, iar reţeaua urbană de alimentare cu apă asigură o presiune la jumătatea acestei valori.

„Reţeaua de hidranţi exteriori a spitalului a fost realizată odată cu construirea clădirii principale, deci are o vechime de aproximativ 40 de ani şi a fost executată în conformitate cu normele în vigoare la vremea respectivă”, a spus András Nagy Róbert.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii ani de ample lucrări de consolidare şi modernizare, care au fost realizate în mai multe etape. Lucrările de consolidare a spitalului au început în anul 2005, după ce specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă este extrem de şubrezită şi nu va rezista unui nou cutremur.

În prima fază au fost reabilitate corpurile B şi C, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna, iar apoi corpul A, Policlinica şi laboratorul, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Spitalul a fost dotat, tot din fonduri europene, cu aparatură medicală performantă. Modernizarea a vizat atât echipamentele şi circuitele medicale, cât şi spaţiile destinate angajaţilor şi pacienţilor, aceştia din urmă având la dispoziţie, în majoritatea cazurilor, saloane cu câte două paturi dotate cu grupuri sanitare proprii.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.