ACTUALITATE 9 noiembrie 2009

Spitalul din Târgu-Secuiesc are datorii de 2 milioane de lei

de Covasna Media | 487 vizualizări
[singlepic=541,250,250,,left]Spitalul din municipiul Târgu-Secuiesc se „mândreşte” cu o datorie de aproximativ 2 milioane de lei pe care a reuşit să o cumuleze în ultimii ani din cauza tarifului prea mic pe caz rezolvat. Directorul Spitalului, Kelemen Andras, a afirmat că dacă ar fi avut alte tarife până acum ar fi avut un profit de 4 milioane de lei în cont şi nici nu s-ar fi pus problema datoriilor, însă în acest ritm nu mai biruie cu plata lor.

Spitalul din municipiul Târgu-Secuiesc se „mândreşte” cu o datorie de aproximativ 2 milioane de lei pe care a reuşit să o cumuleze în ultimii ani din cauza tarifului prea mic pe caz rezolvat.

Directorul Spitalului, Kelemen Andras, a afirmat că dacă ar fi avut alte tarife până acum ar fi avut un profit de 4 milioane de lei în cont şi nici nu s-ar fi pus problema datoriilor, însă în acest ritm nu mai biruie cu plata lor.

„Suntem al 23-lea spital de la coadă din ţară în privinţa tarifelor, avem 1.200 de lei/caz”, a spus directorul.

Potrivit lui Kelemen Andras, dacă la utilităţi cheltuielile au mai fost cumva acoperite, în schimb la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare s-au cam adunat şi somaţiile vin una după cealaltă, la fel şi ameninţările cu procese.

„Am avut discuţii şi cu ministerul, şi cu prefectul, iam dat dosarul, să vedem ce iese”, a completat Kelemen.

Directorul Spitalului a subliniat că până acum pacienţii au beneficiat de asistenţă medicală adecvată şi nu a fost nevoie ca bolnavii să vină cu materiale de acasă.

Lista îndatoririlor a început în 2006, când datoriile spitalului au crescut cu 1 milion de lei, în 2007 acestea s-au majorat cu 500.000 de lei, iar în 2008 cu 100.000 de lei. Scăderea se datorează rezolvării unor cazuri mai complexe, care sunt tarifate mai bine.

„Dacă nu trebuia să dăm al 13-lea salariu eram la zero acum, dar aceste datorii vechi sunt ca un rucsac”, a mai spus directorul, care a explicat că gradul de îndatorare nu a suferit modificări în acest an. În ciuda datoriilor, cu ajutorul sponsorizărilor şi din forţe proprii conducerea unităţii a făcut mai multe investiţii în clădire şi secţii, iar acum lucrează la ambulatoriu.

În ceea ce priveşte datoriile Spitalului Judeţean, dacă în septembrie valoarea lor ajungea undeva la 4 milioane de lei, la sfârşitul lunii octombrie acestea au mai scăzut la 1,5 milioane de lei, din care 700.000 de lei cu termen de plată depăşit.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.