ACTUALITATE 23 mai 2013

Spitalele au semnat contractele de finanţare cu CAS

de Agerpres | 89 vizualizări

Toate cele patru spitale publice din judeţul Covasna au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate, după aproape o lună de negocieri.

Directorul Spitalului municipal din Târgu Secuiesc, Kelemen András, a declarat că a semnat contractul în cursul dimineţii de joi, deşi nu este mulţumit de bugetul pe care îl va avea la dispoziţie.

„Practic, cu banii suntem la limită. Ne vom descurca până în luna august cumva, după aia nu vor mai fi bani. Dar ni s-a spus că va fi o rectificare bugetară şi în condiţiile astea am semnat contractul, cu obiecţiuni”, a declarat Kelemen András.

Nici managerii celorlalte trei spitale, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Spitalul orăşenesc Baraolt şi Spitalul de Cardiologie din Covasna care are în subordine şi secţia din Întorsura Buzăului, nu sunt mulţumiţi de condiţiile de finanţare stabilite de Ministerul Sănătăţii, dar spun că nu puteau să mai tergiverseze semnarea contractelor pentru că ar fi periclitat funcţionarea instituţiilor.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, e de părere că spitalele din judeţ îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii acceptabile în perioada de vară, însă nu vor putea supravieţui fără o rectificare bugetară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.