ACTUALITATE 15 septembrie 2017

Soluții la problemele de infrastructură de la Arena Sepsi

de Observatorul de Covasna | 1422 vizualizări

Primul test adevărat pentru noua sală polivalentă din oraș a scos la iveală probleme de infrastructură, iar soluțiile necesită timp

Spectacolele Operei Naţionale Maghiare din Budapesta, susținute la începutul lunii septembrie, au dovedit autorităților locale din Sfântu Gheorghe că mai au încă de muncă la infrastructura noii săli polivalente din oraș, Arena Sepsi.

Construirea unui sens giratoriu, a șoselei de centură, a mai multor locuri de parcare, dar și multiplicarea traseelor pentru autobuze sunt câteva soluții pe care Primăria Sfântu Gheorghe le are în vedere pentru fluidizarea traficului în zona Arenei Sepsi, mai ales în timpul evenimentelor de amploare.

La primul mare spectacol susținut aici, autorităților li s-a dovedit că infrastructura nu face față unui număr mare de mașini, astfel că trebuie să găsească soluții pentru a minimaliza această problemă.

„În sală au fost în jur de 3.300 de persoane. După cum știți, din proiectul nostru, și sper să reușim această investiție în primăvară, vom construi un mare sens giratoriu în fața arenei sportive. Evident, acesta nu va rezolva în totalitate problema. E aceeași problemă ca în intervalul orar 07:50 și 08:00. În momentul în care foarte mulți oameni pornesc la drum cu mașina în aceeași direcție, sunt probleme. Încă nu s-a găsit o soluție pentru acest lucru. Soluția pe termen lung și sigură este construirea șoselei de centură. Practic, și la evenimentul Operei Maghiare, blocajul sau derapajul, dacă se poate spune așa, a fost creat în primul rând pentru cei care circulau pe ruta Miercurea Ciuc – Brașov. Ei nu voiau să meargă la Operă, dar s-au întâlnit dintr-odată cu mii de mașini care mergeau la Operă. E aceeași situație pe care o întâlnim în București, când e meci la Arena Națională. (...) De fiecare dată când va fi un eveniment la care participă 3.000 de oameni se vor crea blocaje pentru 10 – 20 de minute, cel puțin până nu se va finaliza procesul de construire a șoselei de centură. Și atunci, practic nu îi vom mai deranja pe cei care vor merge pe ruta Miercurea Ciuc – Brașov, însă dacă vor merge 2.000 de mașini pe centură, tot va fi greu. (...) Trebuie să rezolvăm să meargă mai multe autobuze. Aceasta este o altă soluție”, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Acesta a mai precizat că noile investiții realizate în preajma Arenei, adică baza sportivă de fotbal și patinoarul mobil, vor genera noi locuri de parcare, fapt care va mai atenua problema aglomerării.

„Dacă se realizează celelalte investiții, care vor porni în acest an, lângă arenă și acolo vor fi parcări. E improbabil să fie două evenimente majore în același timp, la aceeași oră, la două infrastructuri sportive, astfel că se vor folosi toate parcările și se va ieși mai ușor. (...) Cred că, anul viitor, lucrurile vor merge mai bine”, a mai spus primarul.

Cât despre ambuteiajul creat la finalul evenimentelor susținute de Opera Maghiară, acesta a mai precizat: „A fost un test bun. Sala a trecut testul. Pe infrastructură, da, într-adevăr e o problemă, dar nu poți să construiești nimic ca să fie totul perfect când totul este folosit la capacitate maximă”.

Arena sportivă, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate maximă de 3.000 de locuri în tribune şi circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare.

Valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.