ACTUALITATE 21 ianuarie 2009

Şoferi pe contrasens

de Covasna Media | 541 vizualizări
De două zile au intrat în vigoare în Sfântu-Gheorghe sensurile unice pe mai multe străzi. Mulţi dintre şoferi însă le ignoră cu bună ştiinţă.

Intrate în vigoare de două zile, sensurile unice nou instituite pe mai multe străzi din Sfântu-Gheorghe, în cartierul Simeria, nu prea au avut încă efect asupra şoferilor, care fie nici nu au văzut indicatoarele, fie le-au văzut şi nu le-au băgat în seamă, fie nu au considerat la îndemână să traverseze un cartier întreg pentru a parca în spatele blocului. Cel mai greu se supun şoferii care au treabă pe strada Presei. Dacă până acum urcau dealul dinspre Vasile Goldiş pe Presei fără nicio interdicţie, spre exemplu ca să parcheze în faţa Incubatorului de Afaceri sau în spatele blocului, acum pentru a face acelaşi lucru trebuie să vină dinspre strada Stadionului, din o cu totul altă parte a oraşului. Aşa că pentru 20 de metri cât încalcă regulile de circulaţie, unii şoferi preferă vechile „trasee” şi se fac că nu văd semnul de sens unic sau de acces interzis, economisind astfel timp şi benzină. Ideea introducerii unor sensuri unice noi, ...

De două zile au intrat în vigoare în Sfântu-Gheorghe sensurile unice pe mai multe străzi. Mulţi dintre şoferi însă le ignoră cu bună ştiinţă.

Intrate în vigoare de două zile, sensurile unice nou instituite pe mai multe străzi din Sfântu-Gheorghe, în cartierul Simeria, nu prea au avut încă efect asupra şoferilor, care fie nici nu au văzut indicatoarele, fie le-au văzut şi nu le-au băgat în seamă, fie nu au considerat la îndemână să traverseze un cartier întreg pentru a parca în spatele blocului. Cel mai greu se supun şoferii care au treabă pe strada Presei. Dacă până acum urcau dealul dinspre Vasile Goldiş pe Presei fără nicio interdicţie, spre exemplu ca să parcheze în faţa Incubatorului de Afaceri sau în spatele blocului, acum pentru a face acelaşi lucru trebuie să vină dinspre strada Stadionului, din o cu totul altă parte a oraşului. Aşa că pentru 20 de metri cât încalcă regulile de circulaţie, unii şoferi preferă vechile „trasee” şi se fac că nu văd semnul de sens unic sau de acces interzis, economisind astfel timp şi benzină. Ideea introducerii unor sensuri unice noi, pe opt străzi, a apărut pentru fluidizarea şi prevenirea blocajelor, afirma săptămâna trecută primarul Antal Arpad. Potrivit noilor indicatoare, pe str. Presei se circulă pe sens unic dinspre str. Stadionului către str. Vasile Goldiş, pe Aleea Sănătăţii se circulă dinspre str. Benedek Elek către str. Presei, pe str. Centralei dinspre str. Stadionului către str. Benedek Elek, pe Aleea Scurtă dinspre str. Vasile Goldiş către str. Centralei, pe str. Andrei Şaguna dinspre str. Vasile Goldiş către str. Stadionului şi pe str. Tineretului dinspre str. Benedek Elek către str. Presei. Tot în Sfântu-Gheorghe, la intersecţia străzilor Gen. Grigore Bălan cu Oltului s-a dat recent în folosinţă un semafor pentru fluidizarea traficului în zonă.

„Ca să ajung unde stau eu, la 200 de metri de serviciu, trebuie acum să ocolesc 2 km dacă respect toate indicatoarele de sens unic, aşa că le mai şi încalc. Mă plimbă prin toată Simeria ca să parchez lângă bloc” (G.I., şofer)

„Asta e, nu am observat semnul. O să ne obişnuim cu timpul, măcar nu se mai înghesuie maşinile pe aici. Stăteam unul după altul dacă se întâlneau două maşini din direcţii opuse, mai ales că nici locuri de parcare nu sunt şi se parchează pe ambele sensuri.” (D.K., şofer)

„Nu prea îmi dau seama încă ce e cu sensurile astea, nu vin foarte des pe aici, dar bănuiesc că e bine” (A.M., şofer)

Ana Sidon

Teme articol: şoferi sens unic
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
marko, 21 ianuarie 2009
Se exagereaza cu aceste sensuri unice si sensuri giratorii. Sensul giratoriu din fata garii si cel de la iesirea spre Ilieni nu isi au rostul, pentru tir-uri e un obstacol.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.