ACTUALITATE 21 decembrie 2014

Snow Globes

de Covasna Media | 110 vizualizări

Legenda globurilor de Crăciun începe undeva în anul 1858, de unde aflăm că, pe vremuri, oamenii împodobeau brazii de Crăciun cu mere și nuci frumos ornate și poleite. Într-un an însă, nucile și merele fiind insuficiente pentru a împodobii toți brazii, un meșter a inventat ceva care să poată înlocui merele și nucile. Astfel au luat naștere globurile din sticlă.

O altă tradiţie este legată de culoarea globurilor de Crăciun, iar în funcţie de culorile alese, anul viitor le va îndeplini oamenilor diferite dorinţe. Se spune că dacă îţi alegi globurile de culoare albă, anul următor ai parte de multă bucurie, echilibru şi înţelepciune. Totodată această culoare reprezintă smerenie şi bunătate. Roşul este un simbol al focului şi de asemenea, culoarea se regăseşte şi în costumul lui Moş Crăciun. Prin forţa, puterea şi strălucirea lui, roşul are acţiuni binefăcătoare, mărindu-ţi puterea, voinţa şi îţi aduce împlinire sufletească. Verdele îţi aduce bunăstare. Această culoare trebuie să se găsească în fiecare brad. Este un simbol consacrat al tinereţii, vieţii şi bunăstării. Verdele îţi aduce sănătate, înţelegere, stabilitate financiară dar şi spor în casă. Globurile albastre sunt foarte importante. Aceasta nu trebuie să lipsească din brad dacă vrem ca anul următor să fim mai liniştiţi şi să scăpăm de lucrurile rele. Auriul îţi poartă noroc la bani şi semnifică lumina şi bunătate din oameni.

Ritualul împodobirii bradului este magic așa că, bucurați-vă din plin de el!

Astăzi vă voi prezenta o colecție deosebită de globuri de Crăciun. Albe, pure, elegante. Realizate din inimă pentru inimă. Aceastea, precum și alte modele minunate de globuri (pictate, textile) le puteţi admira la expoziția mea de Crăciun deschisă la Casa de Cultură din Covasna. Este o expoziție cu vânzare, care cuprinde felicitări handmade unicat și decorațiuni handmade pentru bradul de Crăciun. Expoziția va fi deschisă până pe 24 decembrie, zilnic, între orele 10 – 18.

Pentru colaborări nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail cohavit88@yahoo.com sau pe facebook (Prințesă mică) și nu uitați să vă pregătiți! Sărbătorile se apropie!

(Diana Borboly)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.