ACTUALITATE 31 august 2022

SJU organizează un nou curs pentru taţi şi rude care doresc să asiste la naşteri

de Agerpres | 781 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a început un nou curs de pregătire pentru asistarea gravidelor la naştere de către soţi şi rude de gradul I.

Potrivit conducerii instituţiei, la acesta s-au înscris 11 cursanţi, care vor beneficia de 5 şedinţe gratuite de câte o oră pe durata a cinci săptămâni.

„A 3-a serie de cursanţi a început pregătirea pentru asistarea gravidelor la naştere. Cei 11 participanţi (tătici, gravide şi cupluri) vor fi instruiţi în următoarele 5 săptămâni de colegii noştri de la secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, astfel încât să fie pregătiţi pentru venirea pe lume a noului membru al familiei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Primul curs de asistenţă la naştere a fost organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, în premieră în judeţul Covasna, în anul 2021, iar participanţii au aflat informaţii privind sarcina, naşterea pe cale naturală, posibile complicaţii, îngrijirea nou-născutului, alăptarea etc.

Spitalul a elaborat un regulament de acces în sala de naşteri a persoanei însoţitoare, în urma recomandării venite din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Ministerului Sănătăţii, acesta urmând să fie permis doar în perioada activă a travaliului şi cu respectarea anumitor condiţii sanitare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.