ACTUALITATE 1 septembrie 2009

Sindicatele vor amânarea începerii şcolii, Ecaterina Andronescu se opune

de Covasna Media | 750 vizualizări
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri că nu este de acord cu sindicatele care au propus ca zilele de concediu fără plată să fie calculate începând cu 15 septembrie, iar şcoala să înceapă mai târziu. „Unul dintre liderii federaţiilor sindicale din învăţământ a înaintat această soluţie, marţi ne vom întâlni, poate găsim şi alte soluţii, ca să putem rezolva această problemă cu cel mai minim efort financiar. Nu, personal nu o susţin (propunerea, n.r.).

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri că nu este de acord cu sindicatele care au propus ca zilele de concediu fără plată să fie calculate începând cu 15 septembrie, iar şcoala să înceapă mai târziu. „Unul dintre liderii federaţiilor sindicale din învăţământ a înaintat această soluţie, marţi ne vom întâlni, poate găsim şi alte soluţii, ca să putem rezolva această problemă cu cel mai minim efort financiar. Nu, personal nu o susţin (propunerea, n.r.). Anul şcolar este an şcolar, el are un număr de zile, pentru fiecare zi din anul şcolar există o planificare a curricumului şcolar şi ca urmare orice zi (în care nu se lucrează, n.r.) este o zi pierdută pentru şcoală şi personal nu pledez pentru aşa ceva“, a precizat aceasta.

Fiecare minister va decide, împreună cu angajaţii, modalitatea ajustării cheltuielilor cu personalul, având la dispoziţie acordarea de zile libere, reducerea programului de lucru sau micşorarea temporară a salariului, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Întrebat la finalul şedinţei de Guvern ce s-a decis în legătură cu găsirea unei modalităţi legale pentru trimiterea în concediu fără plată a angajaţilor din sistemul bugetar timp de 10 zile, Pogea a anunţat că fiecare minister va avea libertatea să decidă cea mai bună metodă de economisire a cheltuielilor cu personalul.

„Calea cea bună este următoarea: în primul rând vom lua măsuri cu caracter temporar, va fi o măsură cu caracter temporar, generată de criză. În al doilea, în urma discuţiilor cu angajaţii, ei pot să-şi ia zile libere sau o combinaţie de zile libere, cu reducerea programului de lucru, sau dacă există şi alte măsuri de ajustare a cheltuielilor, cu salariile, rămâne ca fiecare ordonator de credite, şef de instituţie, împreună cu salariaţii să ia această măsură“, a precizat Pogea.

Foto: realitatea.net

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
titi, 1 septembrie 2009
Ai dreptate.O parte din profesori pierd timpul la scoala din pacate si in timoul anului scolar.
Liberalul, 1 septembrie 2009
Din cate stiu eu, conform legii invatamantului, profesorii incp lucrul de pe 1 septembrie. De ce acele 10 zile nu se regasesc in primele 15 ale lunii septembrie, pana ce elevii nu ajung la scoala. In citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.