ACTUALITATE 7 aprilie 2010

Simpozion al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, de Ziua Mondială a Sănătăţii

de Covasna Media | 616 vizualizări
08apr2010-albertDe Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită ieri la nivel global, Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a organizat Simpozionul „Spitalul Judeţean Dr. Fogolyan Kristof - totdeauna în serviciul sănătăţii pacienţilor“. Simpozionul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Incubatorului de Afaceri şi adunat la un loc peste 50 de cadre medicale şi a cuprins o serie de prezentări ale celor mai importanţi medici din judeţul Covasna.

08apr2010-albertDe Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită ieri la nivel global, Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a organizat Simpozionul „Spitalul Judeţean Dr. Fogolyan Kristof - totdeauna în serviciul sănătăţii pacienţilor“.

Simpozionul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Incubatorului de Afaceri şi adunat la un loc peste 50 de cadre medicale şi a cuprins o serie de prezentări ale celor mai importanţi medici din judeţul Covasna. Astfel, medicul Camelia Mândru a prezentat serviciul asistenţei de urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean, Mild Edit a vorbit despre patologia dermatologică şi cazuri interesante ale acesteia, Szmolka Istvan despre traumatologie şi practici ale protezării şoldului şi genunchilor, iar Andrea Salan şi Silvia Bojin despre îngrijirea copiilor cu deficit psihomotor, respectiv asistenţa reumatologică din Sfântu Gheorghe.

Medicul Albert Istvan a realizat o prezentare în imagini şi cifre a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, arătând că în acesta sunt internaţi anual aproximativ 24.000 de bolnavi, serviciul de urgenţe primeşte anual 25.000 de pacienţi, iar asistenţa la ambulatoriul integrat este pentru peste 100.000 de bolnavi anual.

 

Spital cu o istorie de peste 150 de ani

 

Spitalul Judeţean Dr. Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe a fost fondat în 1853, cu o dotare de 16 paturi la acea vreme. De-a lungul timpului, Spitalul s-a dezvoltat, dobândind mai multe clădiri şi devenind cea mai importantă şi mai mare unitate spitalicească din judeţul Covasna, în prezent având 14 secţii clinice şi 6 compartimente.

Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită din 1950 în fiecare an, la 7 aprilie, în cadrul acesteia fiind abordate probleme de maximă importanţă pentru anul respectiv, dorindu-se atragerea atenţiei asupra unei zone prioritare de care să se ocupe Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.