ACTUALITATE 10 iulie 2016

Siguranţă pentru oameni

de Covasna Media | 776 vizualizări

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna de săptămâna trecută s-a decis asupra mai multor probleme cu caracter tehnic. Forul administrativ judeţean este membru al mai multor asociaţii, asocieri sau al altor forme de organizare juridică, în care CJ Covasna este reprezentat întotdeauna. În cadrul şedinţei din data de 7 iulie s-a căzut de acord asupra persoanelor desemnate.

Mai multe probleme prioritare s-au numărat printre punctele ordinii de zi: pentru cea mai mare instituţie sanitară a judeţului, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, s-a acordat un sprijin financiar în valoare de 426.000 lei. „Sănătatea reprezintă o problemă-cheie şi la noi: la Sfântu Gheorghe lucrările de reabilitare se desfăşoară de mai mult timp, dar finalizarea clădirii este doar o componentă a dezvoltării spitalului. Echiparea instituţiei, respectiv achiziţionarea aparaturii care asigură buna funcţionare a instituţiei este, de asemenea, o sarcină serioasă. Prin decizia de astăzi asigurăm protecţia clădirii împotriva incendiilor: în clădire vor fi plasate semnale fumigene, alarme de incendiu, respectiv punctele de intrare vor fi dotate cu sisteme moderne de control al accesului. Şi sistemele de alarmă a personalului medical sunt indispensabile într-un spital modern, deci, şi acestea sunt indispensabile” – a spus Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna.

Pompierii judeţeni au primit de la CJ Covasna o autospecială de intervenții pirotehnice şi ambulanţe. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna însă nu dispunea de posibilitatea de garare şi păstrare corespunzătoare a vehiculelor cu destinaţie specială, de aceea, la Târgu Secuiesc s-a trecut la amenajarea unor garaje speciale: în prezent, autovehiculele sunt garate în spaţii protejate, iar intrările sunt prevăzute cu bariere. Potrivit deciziei luate de CJ, se alocă 110.000 lei pentru asfaltarea curţii imobilului din Târgu Secuiesc, folosit de ISU, unde, de asemenea, se vor amenaja şi parcări.

„Consider că este important că şi la Târgu Secuiesc s-a redus timpul de intervenţie al pompierilor, iar eficienţa intervenţiilor a crescut. Vrem siguranţă pentru oameni, ceea ce în acest caz înseamnă o investiţie de mai multe milioane de euro. Prin accesarea unor fonduri europene am achiziţionat echipamente care sunt considerate chiar şi de pompierii înşişi moderne şi eficiente. Este evident că un vehicul cu o astfel de valoare ridicată şi care este extrem de important, nu se ţine în ploaie şi ger, sub cerul liber. Asigurarea unor condiţii adecvate de garare va face posibilă utilizarea acestor echipamente pentru o perioadă lungă de timp” – a declarat Tamás Sándor.

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

 

 

Teme articol: ISU CJ Covasna siguranta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.