ACTUALITATE 16 august 2016

„Sieranevada”, ultimul film rulat la TAM

de Covasna Media | 257 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe va găzdui în septembrie o ultimă proiecție de film, înainte de deschiderea cinematografelor. Pelicula „Sieranevada” a lui Cristi Puiu va putea fi vizionată de cinefili la TAM în 23 septembrie, în sala Arta, începând de la ora 20.

„Pentru că cinematografele pornesc în octombrie, iar pentru că acesta este un film deosebit, am zis să facem o ultimă proiecție de film la teatru, înainte de deschiderea cinematografelor. După ce vom avea două cinematografe în oraș, cred că va fi redundant să mai facem proiecție de film și la teatru”, a explicat managerul TAM, Anna Maria Popa.

Despre filmul care va fi lansat oficial în România în 9 septembrie, Anna Maria Popa a spus: „Sieranevada, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, este pe listele celor mai mari festivaluri de film, inclusiv cel de la Cannes și este extrem de lăudat atât de critici, cât și de spectatorii care au avut ocazia să îl vadă în avans. Așa cum am obișnuit publicul, la TAM ne alegem foarte bine proiecțiile, fiind de calitate și premiate. Cred că acest eveniment merită atenția oamenilor”.

„Sieranevada” este al patrulea lung metraj regizat de Cristi Puiu. Filmul îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga și Ilona Brezoianu.

Acțiunea filmului se desfășoară la trei zile de la atentatul din redacția publicației pariziene Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de soția lui, în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor. Forțat să își confrunte fricile și trecutul, să își regândească locul ocupat în familie, Lary se vede obligat să povestească propria versiune a adevărului.

Biletele pentru film vor fi puse în vânzare începând din această săptămână.

 

 

Teme articol: film TAM sieranevada
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.