ACTUALITATE 20 mai 2013

Sfântu Gheorghe sărbătorește copiii în ultima zi a lunii mai

de Covasna Media | 176 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe organizează în acest an Ziua Copiilor alături de Magazinul Universal Șugaș, iar manifestările vor avea loc, ca și până acum, în centrul orașului. Din cauza Ultimului Clopoțel, pe care mai multe licee îl vor marca pe 1 iunie, programele prevăzute în cadrul Zilei Copiilor se vor desfășura cu o zi mai devreme, adică vineri, pe 31 mai. Potrivit autorităților locale, programele din acest an vor fi mai bogate și mai diverse decât toate din anii trecuți, tocmai pentru a atrage cât mai mulți mici participanți.

Ziua Copilului va fi deschisă oficial de Orchestra de copii din Reci la ora 10, iar până la ora 19,00 vor avea loc tot felul de activităţi şi programe distractive.

În Parcul Central Elisabeta, voluntarii de la  Serviciul de Ajutor Maltez şi cei de la Crucea Roşie vor aştepta copiii pentru a le vorbi despre primul ajutor și diverse metode de intervenție în caz de urgență. Copiii mai mărișori vor putea lua parte la activităţi de meşteşugărit şi lucru manual, acestea fiind încununate de un concurs de îndemânare. Pe tronsonul de drum din faţa Casei cu Arcade va fi amenajată o pistă de gokart – în organizarea Palatului Copiilor. Una dintre jucătoarele de baschet de la Sepsi SIC, Kajdacsi Judit, le va face copiilor câteva demonstrații de baschet în spațiul din faţa Teatrului, iar membrii Atelierului de Teatru „Osonó” vor amenaja un parc de statui vii, de obicei foarte atractiv pentru cei mici. Pe lângă programele pentru copii, cei mici vor avea parte și de tot felul de dulciuri speciale – precum turta dulce sau vata pe băț, pe care comercianții le vor aduce în centru cu această ocazie. Ca urmare a sărbătoririi Copiilor, pe 31 mai vor exista restricții de circulație, astfel că Piața Libertății și strada Gróf Mikó Imre vor fi închise circulaţiei.

Teme articol: ziua copilului 1 iunie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.