ACTUALITATE 7 mai 2010

Sfântu-Gheorghe intră în noi lucrări de modernizare

de Covasna Media | 745 vizualizări
Primarul Antal Arpad, mulţumit de noii stâlpi de iluminat Lucrările de modernizare a străzilor din Sfântu-Gheorghe au adus şi schimbarea stâlpilor de iluminat public, prima stradă pe care s-a realizat acest lucru fiind recent finalizata stradă Ciucului. Aici, municipalitatea a amplasat stâlpi de iluminat de concepție retro, continuând apoi în aceeaşi idee şi în alte zone centrale.

Primarul Antal Arpad, mulţumit de noii stâlpi de iluminat

Lucrările de modernizare a străzilor din Sfântu-Gheorghe au adus şi schimbarea stâlpilor de iluminat public, prima stradă pe care s-a realizat acest lucru fiind recent finalizata stradă Ciucului. Aici, municipalitatea a amplasat stâlpi de iluminat de concepție retro, continuând apoi în aceeaşi idee şi în alte zone centrale.

Primarul Antal Arpad este de părere că aceşti stâlpi, dincolo de aspectul foarte plăcut pe care îl conferă străzilor, au şi marile avantaje de a consuma mai puțină energie, de a ilumina mai plăcut decât vechii stâlpi şi de a aparține Primăriei şi nu Societății Electrica.

„Până acum, Electrica nu a plătit niciun leu Primăriei pentru ocuparea domeniului public şi putea folosi stâlpii inclusiv în scopuri publicitare. Stâlpii fiind în proprietatea oraşului, acest lucru e în beneficiul acestuia şi dacă îi vom folosi în scopuri publicitare, veniturile vor veni în bugetul oraşului”, a subliniat Antal Arpad. Acesta a arătat că noi lucrări de reabilitare au început pe străzile Bisericii şi Romulus Cioflec, existând totodată licitații şi contracte de canalizare încheiate pentru străzile Rândunicii, 1 Mai, Fermei.

„Începem şi construirea locurilor de joacă pe străzile Crângului, Tineretului, Crizantemei - Lăcrămioarei - Narcisei, Romulus Cioflec, Dealului, Kossuth Lajos şi zona Piscinei”, a mai spus Antal Arpad.

Potrivit acestuia, lucrările de modernizare din Sfântu Gheorghe continuă şi prin Planul de Dezvoltare Integrată, pentru care se aşteaptă aprobarea proiectelor şi semnarea contractului de finanțare în următoarele două-trei luni.

„Acest proiect are părți pe care putem lucra chiar şi iarna - la Casa Bene sau la Cantina socială; sunt lucrări ce pot fi începute anul acesta, modernizarea străzilor urmând să fie demarată în primăvara lui 2010”, a explicat primarul.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
anonim, 7 mai 2010
nu zic s-a modernizat un pic orasul dar drumurile tot varza sunt......poate un pic de asfalt nu strica si pe drumurile laturalnice drumul care duce la piata dinspre lido e ciuruit...alea sunt cratere citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.