ACTUALITATE 14 august 2020

Sfântu Gheorghe are peste 1.800 de stâlpi „deștepți” pentru iluminatul public

de Daniela Luca | 1047 vizualizări

Procesul de modernizare continuă, spun autoritățile locale 

Sistemul de iluminat public din municipiul Sfântu Gheorghe este modernizat în proporție de 40%, a spus în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. Investițiile vizează de asemenea și localitățile aparținătoare, Chilieni și Coșeni. Îl ultimii ani au fost instalați 1.831 de noi stâlpi electrici. 

„Până acum a fost modernizat sistemul de iluminat public pe 84 de străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, asta însemnând că atât rețeaua iluminatului public, cât și stâlpii de pe aceste străzi sunt astăzi în proprietatea municipalității. Vorbim în total de 1.831 de stâlpi de iluminat care astăzi sunt în proprietatea orașului cu sistem de iluminat public cu tot. În acest an am început un proces, care merge destul de bine, ca pe acei stâlpi care nu sunt în proprietatea municipalității, ci sunt în proprietatea Electrica și unde nu am făcut încă modernizări, să schimbăm corpurile de iluminat. Deci practic stâlpii rămân în continuare, până la modernizarea totală în proprietatea Electrica. Rețeaua este în continuare aeriană, dar corpurile de iluminat au fost schimbate. Astfel, în acest an am schimbat 427 de corpuri de iluminat, 108 în Chilieni, 98 în Coșeni și restul în municipiul Sfântu Gheorghe. Și acum sunt lucrări. Deci practic în fiecare săptămână se mai schimbă corpul de iluminat și evident acolo unde modernizăm străzi, modernizăm și iluminatul public”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Potrivit acestuia, printre avantajele unui iluminat public modern se numără siguranța publică și consumul redus. Totodată, stâlpii noi contribuie la un aspect mai ordonat și mai civilizat al orașului, spune edilul. 

Cetățenii pot sesiza în continuare eventualele probleme în ceea ce privește iluminatul public la numărul de telefon 0751586462. Serviciul, pus la dispoziție din luna octombrie a anului trecut, este disponibil non-stop, de luni până duminică.

„Eu primesc săptămânal un raport în care sunt înștiințat câte apeluri s-au făcut pe acest număr, ce probleme au fost sesizate și dacă au fost sau nu rezolvate și în cât timp”, a mai spus Antal Árpád. 

Foto:  Kristo-Gothard Hunor pe strada Andrei Şaguna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.