ACTUALITATE 7 aprilie 2016

Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc în luna mai

de Agerpres | 696 vizualizări

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat de anul acesta se va desfășura în perioada 14 - 27 mai, la Brașov, precizează Ministerul Educației.

Conform sursei citate, ministrul Adrian Curaj a aprobat, printr-un ordin, calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale care se pregătesc pentru competițiile internaționale sportive sau pe discipline, precum și pentru absolvenții de liceu care susțin admiterea în universitățile din străinătate în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat.

„Comisia județeană de Bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Brașov va nominaliza unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examen și de evaluare pentru această sesiune specială“, precizează MENCȘ.

Înscrierea candidaților va avea loc în zilele de 14 și 15 mai. Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura astfel: 16 — 17 mai — Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă, pe 18 și 19 mai — Evaluarea competențelor digitale, pe 20 și 21 mai — Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor avea următorul calendar: 23 mai — Limba și literatura română, 24 mai —proba obligatorie a profilului, 25 mai — proba la alegere a profilului și specializării, 26 mai — Limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate, la sediul unităților de învățământ care vor organiza această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18,00).

Depunerea contestațiilor este programată în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18,00 — 20,00. În data de 27 iunie vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.

„Elevii care susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială își vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unității școlare din care provine candidatul răspunde de încheierea situației școlare a acestuia în timp util“, precizează MENCȘ.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.