ACTUALITATE 29 martie 2016

Sepsi Sic – campioană națională la baschet feminin!

de Covasna Media | 710 vizualizări

Sezonul 2015-2016 se va dovedi unul de neuitat pentru baschetbalistele de la Sepsi Sic Sfântu-Gheorghe, care au obținut o dublă istorică, reușind să cucerească atât Cupa României, cât și titlul de campioane naționale.

Marți la Alba-Iulia, în meciul trei al finalei cu CS Universitatea, din localitate, baschetbalistele îndrumate de Zoran Mikes au obținut din nou o victorie fără drept de apel, încheiând în minim de partide, conturile campionatului național.

Scorul meciului a fost 86 la 53 pentru Sepsi Sic, care a avut-o drept cea mai bună marcatoare, din nou, pe extrema Tyaunna Marshall, autoare a 21 de puncte. Annemarie Părău a marcat la rândul ei 14 puncte, în timp ce Chucky Jeffery și Shante Evans, au reușit câte 12 puncte.

„S-a muncit mult pentru această victorie, iar eforturile de anul trecut au fost o bază excelentă pentru ceea ce am șlefuit în acest an. Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat, unul meritat și sper să fie doar începutul“. Întrebat dacă va continua pe banca echipei covăsnene, Zoran Mikes a completat: „Am un contract care se încheie în acest an, dar eu personal nu am niciun motiv pentru care nu aș continua, decizia aparține însă conducerii echipei!”.

Anemarie Părău a fost una dintre cele mai entuziaste jucătoare la finalul meciului, dar și om de bază pe parcursul întregului sezon: „Este pentru mine cel de-al șaselea titlu de campioană, sper să reușim această perfomanță și anul viitor. Sunt extrem de fericită că am reușit să aducem titlul la Sfântu Gheorghe”.

După un sezon perfect, felicitările se cuvin atât jucătoarelor cât și întregului staff tehnic, precum și managerilor echipei, care într-o perioadă în care majoritatea cluburilor din țară s-au confruntat cu probleme organizatorice și financiare, au reușit să mențină echipa pe direcția cea bună.

Președinte ACS SEPSI SIC Miklós Zoltán a declarat pentru Observatorul de Covasna: „Este un titlu pe care îl meritam de mai multă vreme, în cele din urmă anul acesta, Sepsi este campioană și faptul că este cea mai bună echipă de baschet feminin din România este incontestabil!”.

Numai cuvinte de laudă a avut și Horia Păun, președintele federației române de baschet, care a declarat: „Medaliile au ajuns la cele care le meritau. A fost un sezon excelent pentru Sepsi Sic și titlul de campioană națională este pe deplin justificat.”

Fanii se vor bucura de o petrecere a victoriei joi, când în centrul orașului vor putea sărbători alături de jucătoare și vor beneficia de un concert al trupei maghiare „Ismerős Arcok”.

Echipa campioană: Chucky Jeffery – extremă, Lovász Izabella - extremă, Kim Pierre-Louis – extremă, Kilin Tünde – fundaş, Kokovay Melánia – extremă, Holinka-Miklós Hanna – extremă, Gergely Orsolya – extremă, Amanda Thompson – extremă, Andreea Lazăr (Pop) – extremă, Tyaunna Marshall - extremă, Annemarie Părău – fundaş, Matea Tavic – extremă, Anca Stoenescu - extremă, Shante Evans – pivot.

Staff tehnic:  Zoran Mikes - antrenor principal, Boér Ádám - antrenor secund, Rusz István - coordonator baschet, Bartók Botond – fizioterapeut, Pásztori István - asistent manager.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.