ACTUALITATE 19 noiembrie 2013

Senatul a respins indexarea alocaţiei de stat pentru copii

de Covasna Media | 159 vizualizări

Plenul Senatului a respins propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, care viza indexarea, începând cu 2014, a cuantumului acestei alocaţii.

Propunerea legislativă a primit 79 de voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi 17 abţineri, pentru adoptare fiind necesare minim 89 de voturi, fiind vorba despre o lege organică.

Raportul Comisiei de muncă din Senat a fost de admitere, cu amendamente şi prevedea indexarea, începând cu 2014, a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii.

De asemenea, senatorii din Comisia de muncă adoptaseră un amendament potrivit căruia coeficienţii aplicaţi la indicele social de referinţă folosiţi pentru stabilirea cuantumului alocaţiilor vor fi în continuare indexaţi, începând cu 1 ianuarie 2015, în funcţie de rata inflaţiei.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost iniţiată de un grup numeros de senatori şi deputaţi de la toate grupurile politice.

Legea are caracter organic şi va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

În 12 noiembrie, când senatorii din Comisia de muncă au discutat propunerea legislativă, preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, Liviu Pop (PSD), estima că, în cazul adoptării acestei iniţiative, indexarea ar fi de 1,8-1,9 lei pe lună pentru copiii între 2 şi 18 ani şi 7-8 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
cucu, 20 noiembrie 2013
in italia alocatia de stat e de 150 euro pe LUNA in romania alocatia e de 120 euro pe AN
cucu, 20 noiembrie 2013
bani pentru copiii nostrii? pentru ce? doar ei sunt trecutul acestei tari mai bine marim pensiile ca doar ei sunt viitorul acestei tari parlamentarii, pardon ,hotii cu acte in regula ar trebui sa citeste integral
lili, 20 noiembrie 2013
Rusine, oricum !! Si daca ar fi aprobat, 1,8 Lei ar fi fost o rusine la fel de mare!! Asta a-propos de miile de Euro ce vor putea fi incasate lunar de clientela politica din companiile falimentare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.