ACTUALITATE 8 septembrie 2020

Senatorul Baciu anunţă că podul de la Budila va fi refăcut până la finele anului viitor, dacă nu sunt contestaţii

de Agerpres | 497 vizualizări

Podul de la Budila peste care trecea calea ferată Braşov - Întorsura Buzăulu, distrus de inundaţiile din iunie 2018, ar putea fi refăcut până la finele anului viitor, dacă licitaţia nu va fi contestată, afirmă senatorul PMP Gheorghe Baciu.

Potrivit parlamentarului de Covasna, execuţia proiectului şi a lucrării a fost scoasă la licitaţie, iar câştigătorul va fi desemnat luna viitoare.

„Am luat astăzi legătura cu d-l Pintea Ioan, director general SNCFR, care m-a informat despre stadiul investiţiei. Lucrarea a fost ridicată pe SEAP e-licitaţie.ro, dar şi pe site-ul de specialitate al UE, cu o valoare de 30.000.000 lei (6.000.000 euro). În luna octombrie se adjudecă oferta cea mai bună privind proiectul şi executarea lucrării. Dacă nu vor fi contestaţii, investiţia se va executa în totalitate, având ca termen de finalizare sfârşitul anului 2021“, a scris senatorul Gheorghe Baciu pe pagina de Facebook a biroului senatorial.

Podul din localitatea braşoveană Budila, peste care trecea calea ferată Braşov - Întorsura Buzăului, s-a rupt şi s-a prăbuşit pe 30 iunie 2018, în urma unei puternice viituri pe râul Târlung.

Aceasta era singura cale de acces feroviară către zona Buzaielor, locuită de aproape 50.000 de oameni, dintre care mulţi lucrează în judeţul Braşov.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.