ACTUALITATE 19 noiembrie 2008

Sechestrat în Amsterdam

de Covasna Media | 577 vizualizări
La sfârşitul lunii octombrie, serviciul de urgenţă 112 a fost apelat de un tânăr din judeţul Covasna care a anunţat că fratele său este sechestrat în Amsterdam. Tânărul care a făcut apelul a fost sunat de către o femeie care i-a spus în limba engleză că fratele său este ţinut ostatic în contul unei datorii de 90.000 de euro. Femeia a ameninţat că ostaticul va fi asasinat în 24 de ore, dacă datoria nu va fi achitată de rude. Fratele ostaticului a reuşit cu ajutorul polişiştilor de la Crimă organizată să tragă de timp 3 zile, perioadă în care telefoanele date de traficanţii nigerieni sunau în miez de noapte. „Primeam telefoane de la ăia şi încercam să-i temperez ca să las timp poliţiei să intervină. În timp ce vorbeam, ei îl băteau, iar eu auzeam strigătele de ajutor ale fratelui meu în telefon. Parcă era un scenariu de film, dar de fapt trăiam crunta realitate”, spune cel care a contribuit de la distanţă la salvarea fratelui său. „L-au ţinut legat în lanţuri şi cătuşe, l-au bătut cu ...

La sfârşitul lunii octombrie, serviciul de urgenţă 112 a fost apelat de un tânăr din judeţul Covasna care a anunţat că fratele său este sechestrat în Amsterdam. Tânărul care a făcut apelul a fost sunat de către o femeie care i-a spus în limba engleză că fratele său este ţinut ostatic în contul unei datorii de 90.000 de euro. Femeia a ameninţat că ostaticul va fi asasinat în 24 de ore, dacă datoria nu va fi achitată de rude.

Legat în lanţuri

Fratele ostaticului a reuşit cu ajutorul polişiştilor de la Crimă organizată să tragă de timp 3 zile, perioadă în care telefoanele date de traficanţii nigerieni sunau în miez de noapte. „Primeam telefoane de la ăia şi încercam să-i temperez ca să las timp poliţiei să intervină. În timp ce vorbeam, ei îl băteau, iar eu auzeam strigătele de ajutor ale fratelui meu în telefon. Parcă era un scenariu de film, dar de fapt trăiam crunta realitate”, spune cel care a contribuit de la distanţă la salvarea fratelui său. „L-au ţinut legat în lanţuri şi cătuşe, l-au bătut cu ciocanul peste oase atât de tare că nici acum nu se poate ţine pe picioare. Le mulţumesc polişiştilor de la crimă organizată care au reuşit să-l aducă acasă viu.”

3 kg de stupefiante

Se pare că uriaşa sumă ar fi reprezentat contravaloarea a 3 kilograme de stupefiante pe care bărbatul sechestrat reuşise să le transporte din Brazilia în Olanda la comanda traficanţilor, însă pe care nu le-a mai predat celor care urmau, conform poliţiei, să distribuie stupefiantele în Europa de Vest, Marea Britanie şi Malta. Poliţia olandeză l-a eliberat pe român în colaborare cu poliţiştii români de la Crimă organizată, acesta fiind transportat de urgenţă la spital deoarece prezenta leziuni multiple în zona picioarelor. În urma acţiunii au fost arestaţi 3 români şi 2 nigerieni, acuzaţi că l-au sechestrat şi torturat pe ostatic, iar percheziţia făcută la domiciliile acestora a scos la iveală cantităţi impresionante de stupefiante şi bani, totul fiind confiscat de poliţia olandeză. Cerecetările pentru identificarea reţelei sunt în curs de desfăşurare.

Adrian Urse

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.