ACTUALITATE 22 iunie 2009

Se reia consolidarea la Spitalul Judeţean

de Covasna Media | 185 vizualizări
Suma alocată de minister se ridică la 900.000 de lei

Lucrările de consolidare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Fogolyan Kristoff din Sfântu-Gheorghe vor fi reluate la sfârşitul acestei luni, din suma de 900.000 de lei alocată de Ministerul Sănătăţii. Consolidarea unităţii medicale a fost abandonată în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, din lipsa fondurilor, prin suma alocată de minister urmând a fi continuate lucrările la blocul

Suma alocată de minister se ridică la 900.000 de lei

Lucrările de consolidare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Fogolyan Kristoff din Sfântu-Gheorghe vor fi reluate la sfârşitul acestei luni, din suma de 900.000 de lei alocată de Ministerul Sănătăţii.

Consolidarea unităţii medicale a fost abandonată în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, din lipsa fondurilor, prin suma alocată de minister urmând a fi continuate lucrările la blocul operator al Spitalului. „Din luna aceasta se reia activitatea, au fost unele corelări între proiectant – beneficiar – constructor care trebuiau încheiate, trebuia renegociat şi reînnoit contractul, iar aceste discuţii se încheie săptămâna aceasta şi reluăm activitatea de consolidare la Spitalul Judeţean“, a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Covasna (DSP), dr. Deme Judith.

Prioritatea în continuarea acestor lucrări este repunerea în funcţiune a blocului operator din unitatea medicală, pentru care directorul DSP spune că sunt suficienţi aceşti bani alocaţi.

Dr. Deme a precizat că suma promisă de Ministerul Sănătăţii era mult mai mare – de 1 milion de euro -, însă acei bani oricum nu ar fi putut fi cheltuiţi deodată, în condiţiile în care în aripa la care se lucrează trebuie să se desfăşoare şi activitatea medicală, şi ar fi fost nevoie de mutarea secţiilor dintr-o parte în alta, ceea ce ar fi îngreunat actul medical.

„Dacă vedem că reuşim să cheltuim aceşti bani, atunci ministerul se străduieşte să ne mai dea fonduri. Oricum, sper că aşa pauze lungi în lucrare să nu mai avem“, a spus directorul DSP Covasna.

Cu ocazia vizitei sale în judeţ, în luna februarie, ministrul Ion Bazac a promis sprijin autorităţilor locale pentru finalizarea lucrărilor la două etaje de la Spitalul Judeţean, unde urmează să se mute blocul operator al unităţii medicale. Suma promisă se ridica la un milion de euro.

Spitalul Judeţean din Covasna a intrat în lucrări ample de consolidare în urmă cu câţiva ani. Anul trecut, însă, acesta nu a beneficiat de fonduri în acest sens. Totodată, Spitalul mai este cuprins şi într-un program de modernizare care ar urma să fie lansat, aceste lucrări urmând a fi corelate cu cele de consolidare.

Şi la Spital de Cardiologie din staţiunea Covasna conducerea unităţii a demarat lucrările de modernizare şi reabilitare, din cele 3 milioane de euro alocate anul acesta de Ministerul Sănătăţii pentru acest scop.

Ana Sidon

Teme articol: spital consolidare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.