ACTUALITATE 12 iulie 2009

Se lucrează la Spitalul Judeţean

de Covasna Media | 607 vizualizări
După mai bine de un an şi jumătate în care au bătut pasul pe loc, lucrările de reabilitare şi consolidare a Spitalului Judeţean Covasna „Dr. Fogolyán Kristóf“ au fost reluate cu corpul C al imobilului. Potrivit administratorului public al judeţului, Klarik Laszlo, lucră rile au început unde se află Urgenţa şi prioritate au sălile de operaţii. Ulterior, reabilitarea continuă cu secţia de

După mai bine de un an şi jumătate în care au bătut pasul pe loc, lucrările de reabilitare şi consolidare a Spitalului Judeţean Covasna „Dr. Fogolyán Kristóf“ au fost reluate cu corpul C al imobilului.

Potrivit administratorului public al judeţului, Klarik Laszlo, lucră rile au început unde se află Urgenţa şi prioritate au sălile de operaţii. Ulterior, reabilitarea continuă cu secţia de ginecologie de la etajul III al unităţii medicale.

„Terminarea reabilitării Spitalului Judeţean este un proiect prioritar aflat pe agenda de zi a administraţiei judeţene. Fondurile bugetare întârzie, de aceea am început deja elaborarea unui proiect de finanţare pentru accesarea unor fonduri comunitare în cadrul Programului Operaţional Regional. Suma inclusă în proiectul de finanţare este de 18.600.000 euro, sumă care va asigura reabilitarea spitalului conform normelor Uniunii Europene, beneficiind de o nouă infrastructură şi dotare logistică”, a spus Klarik.

La vizita sa din luna februarie, ministrul sănătăţii Ion Bazac a promis suma de 4 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Judeţean, sumă din care până în prezent au fost viraţi 980.000 lei, astfel au putut fi reluate lucrările.

Potrivit conducerii CJ, Spitalul Judeţean Covasna a fost construit între anii 1972-1975 şi se compune din 7 corpuri de înălţimi diferite. După cutremurele din 1990 s-a constatat avarierea pereţilor de compartimentare la nivelele inferioare, cât şi degradări prin coroziune a elementelor structurale din subsolul clădirii. Lucrările de reabilitare au început în anul 2005, dar din cauza lipsei de fonduri în anul 2007 acestea au fost întrerupte.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.