ACTUALITATE 2 februarie 2009

Se închide podul dintre Apaţa şi Aita Mare

de Covasna Media | 307 vizualizări
Podul este amplasat pe DJ 131 şi nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţie

Conducerea judeţului a anunţat că începând de astăzi închide circulaţiei rutiere podul amplasat pe Drumul Judeţean 131 între Apaţa şi Aita Mare, ce traversează râul Olt şi asigură legătura cu DN 13 Braşov – Rupea – Sighişoara dinspre Covasna, din cauză că nu prezintă siguranţă pentru circulaţie. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna (CJ),

Podul este amplasat pe DJ 131 şi nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţie

Conducerea judeţului a anunţat că începând de astăzi închide circulaţiei rutiere podul amplasat pe Drumul Judeţean 131 între Apaţa şi Aita Mare, ce traversează râul Olt şi asigură legătura cu DN 13 Braşov – Rupea – Sighişoara dinspre Covasna, din cauză că nu prezintă siguranţă pentru circulaţie. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna (CJ), din cauza stării tehnice precare a podului s-a comandat în trimestrul IV al anului trecut o expertiză tehnică pentru a se putea lua măsurile ce se impun, iar în urma acestei expertize a reieşit faptul că din cauza degradărilor rezultate în timp şi conform normelor tehnice în vigoare, starea tehnică a podului nu asigură condiţiile de siguranţă a circulaţiei, recomandându-se înlocuirea lui. Având în vedere concluziile expertizei tehnice, CJ a decis să închidă circulaţia rutieră pe acest pod începând de astăzi, iar între timp a început demersurile necesare în vederea reconstruirii podului.

12 milioane pentru un nou pod

Pentru a construi un nou pod, autorităţile ar avea nevoie de 12 milioane de lei, bani pe care i-au solicitat printr-un proiect de hotărâre de Guvern care specifică această sumă, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului. Până la refacerea podului, Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene (DADJ) a solicitat din partea IPJ Covasna – Serviciul Poliţiei Rutiere acordul şi colaborarea în vederea semnalizării închiderii podului, precum şi a devierii traficului rutier pe traseele ocolitoare existente. În cursul acestei zile, inspectorii DADJ împreună cu reprezentantul Poliţiei Rutiere se vor deplasa la faţa locului pentru închiderea accesului pe pod şi montarea indicatoarelor rutiere care se impun. Despre închiderea podului a fost înştiinţat şi Consiliul Judeţean Braşov, din partea căruia s-a solicitat luarea măsurilor necesare din partea lor şi informarea populaţei în acest sens. Podul dintre Apaţa (Braşov) şi Aita Mare (Covasna) are o lungime totală de 80 m şi asigură legătura cu drumul naţional DN 13 Braşov-Rupea-Sighişoara dinspre judeţul Covasna. Podul a fost construit în anul 1937 din lemn, iar în 1984 suprastructura din lemn a fost înlocuită cu suprastructură metalică.

Ana Sidon

Teme articol: pod Apata Aita Mare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.