ACTUALITATE 3 februarie 2010

Scriitorii români şi maghiari se întâlnesc în holul Bibliotecii

de Covasna Media | 499 vizualizări
03feb2010-scriitoriConducerea Bibliotecii Judeţene Bod Péter a amenajat în holul instituţiei o mică expoziţie de carte în care prezintă lunar un autor român sau maghiar care are în acea lună o aniversare rotundă. Iniţiativa se aplică din luna ianuarie, când cititorii au putut vedea expuse cărţi ale lui Mihai Eminescu şi Fekete Istvan – autor de romane de aventură, urmând ca în luna februarie să le vină rândul lui Grigore

03feb2010-scriitoriConducerea Bibliotecii Judeţene Bod Péter a amenajat în holul instituţiei o mică expoziţie de carte în care prezintă lunar un autor român sau maghiar care are în acea lună o aniversare rotundă.

Iniţiativa se aplică din luna ianuarie, când cititorii au putut vedea expuse cărţi ale lui Mihai Eminescu şi Fekete Istvan – autor de romane de aventură, urmând ca în luna februarie să le vină rândul lui Grigore Alexandrescu şi Jókai Mór.

„Avem o listă pentru tot anul, încercăm în fiecare lună să expunem câte o mică biografie a autorilor expuşi, precum şi cărţi ale lor. Dacă într-o lună nu va fi un scriitor român sau maghiar, vom expune unul universal, cunoscut“, a explicat directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs.

Intenţia lor este ca, pe lângă marcarea aniversărilor respective, să încerce să atragă atenţia asupra autorului şi cărţilor respective, şi de a atrage publicul spre ei.

Directorul Bibliotecii a spus că intenţionează şi să transfere aceste informaţii şi biografii despre scriitorii expuşi pe site-ul Bibliotecii, care este în reconstrucţie.

Noi cursuri pentru pensionari

Tot la Biblioteca Judeţeană, la mijlocul lunii februarie încep cursurile pentru cea de-a doua serie de pensionari dornici să înveţe să navigheze pe internet. În prima serie au absolvit 60 de persoane, urmând ca în cea de-a doua tură să fie incluşi peste 100 de vârstnici. Numărul celor înscrişi este atât de mare încât cursurile se vor prelungi până în vară.

Cursurile de navigare pe internet sunt gratuite, singura condiţie care s-a impus fiind ca solicitantul să fie înscris la Bibliotecă. Totul a pornit din ideea de a le veni în întâmpinare persoanelor mai în vârstă care doresc să înveţe să navigheze pe internet, să socializeze sau să comunice cu cei dragi plecaţi în străinătate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.