ACTUALITATE 22 septembrie 2013

Şcolile plantează copaci în cadrul unui eveniment fenomen la nivel global!

de Covasna Media | 121 vizualizări

Elevi planteaza copaci Intorsura septembrie 2013 - 1

Elevi planteaza copaci Intorsura septembrie 2013 - 2

Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu Întorsura Buzăului a organizat o zi specială pe 21 septembrie – Ziua Internaţională a ONU pentru Pace.

Sâmbătă, Şcoala a plantat copaci alături de alte şcoli din întrega lume. Primii copaci au fost plantaţi în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa şi Africa, iar lanţul de copaci va ajunge în cele din urmă şi în cele două Americi. Toate acestea au avut loc într-o singură zi! Acţiunea a fost susţinută şi de Ocolul Silvic Buzăul Ardelean care a asigurat puieţii de molid şi consultanţa de specialitate privind locul şi modalitatea de plantare.

Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5.000 de şcoli din 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci în cursul acestei zile. În anul acesta evenimentul va avea o amploare mai mare.

Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei. În al doilea rând, am ales această zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

Plant a tree for Peace 2013 este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO - Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu.

Prof. înv. primar Liliana Hermenean

Carmen Bordei

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.