ACTUALITATE 4 noiembrie 2012

Sclavie în Covasna [VIDEO]

de Covasna Media | 409 vizualizări

8 copii şi 17 adulţi, sechestraţi şi obligaţi să muncească 17 ore pe zi.

sclavie in covasnaÎn ultimele zile, presa centrală a relatat pe larg despre un presupus act de sclavie petrecut în localitatea covăsneană Peteni în perioada august-septembrie a acestui an. Trei bărbaţi au fost reţinuţi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în acest caz.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori”, informează DIICOT citat de citynews.ro

În perioada august – septembrie 2012, inculpaţii Gheorghe Ghe. Niţă (37 de ani), Cătălin Panaite (34 de ani) şi Gheorghe I. Niţă (54 de ani), toţi din Bacău, au recrutat un număr de 25 de victime, dintre care opt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le-au transportat în comuna Zăbala, satul Peteni, şi le-au exploatat prin obligarea la muncă în agricultură, arată sursa citată.

Muncă gratis timp de 17 ore pe zi

Membrii grupării le-au impus victimelor un regim de muncă necorespunzător şi le-au obligat să lucreze până la 17 ore pe zi, fără a fi remunerate.

sclavie in covasnasclavie in judetul covasnasclavie judetul covasnasclavi in covasnasclavi peteni covasna

Agricultorul la care au lucrat persoanele în cauză le-a declarat jurnaliștilor de la Székely Hírmondó că el și-a făcut datoria, nu a terorizat pe nimeni și nici nu i-a înfometat pe muncitori. Bărbatul a spus că el locuiește la Târgu Secuiesc și nu avea cum să stea cu muncitorii cât e ziua de lungă, dar i-a plătit și le-a adus mâncare. Atât banii, cât și mâncarea au ajuns la șefii muncitorilor, iar agricultorul spune că nu are de unde să știe ce au făcut respectivii șefi. „Nu știu ce au rezolvat muncitorii între ei. Eu le-am plătit munca și nu am terorizat pe nimeni. Am avut amplasate camere de supraveghere, care vor arăta adevărul în acest caz” – a declarat bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Alexandru Bartok, ne-a declarat că el și colegii lui cunosc cazul, însă nu au nicio competență în rezolvarea lui. „Avem informații despre caz, însă nu polițiștii covăsneni sunt cei care fac cercetări în acest caz, așadar nu vă pot da detalii. Pot confirma însă că este vorba despre satul Peteni, județul Covasna, însă cei de la DIICOT sunt cei care vor rezolva acest caz” – a declarat purtătorul de cuvânt.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.