ACTUALITATE 5 octombrie 2014

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii la final

de Covasna Media | 235 vizualizări

Campania derulată în fiecare an de Poliţia Română la nivelul întregii ţări şi ajunsă la a noua ediţie s-a încheiat vineri cu „Ziua siguranţei rutiere”.

La nivelul judeţului Covasna, începând cu data de 29 septembrie, poliţiştii au derulat zilnic activităţi de prevenire, prin expuneri în şcoli şi instruiri ale persoanelor care pot reprezenta potenţiale victime ale infracţiunilor.

Astfel, conform tematicii fiecărei zile, sute de elevi au participat la expunerile realizate de poliţişti în şcolile de pe raza întregului judeţ, pe teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, precum şi pe teme de educaţie rutieră.

De asemenea, s-au efectuat instruiri cu potenţiale victime ale infracţiunilor de tâlhărie şi furt, poliţiştii urmărind realizarea unei educaţii antiinfracţionale temeinice a populaţiei.

Saptamana prevenirii criminalitatii octombrie 2014 - 2

Începând cu 29 septembrie a debutat şi competiţia de fotbal „Cupa prevenirii criminalităţii“, la start aliniindu-se nouă echipe ale liceelor din Sfântu Gheorghe. Meciurile s-au disputat zilnic, iar vineri au avut loc finalele competiţiei. Pentru a stabili ocupanţii locurilor trei şi patru în competiţie, finala mică s-a jucat între echipele Colegiului Naţional Mihai Viteazul şi cea a Liceului Tehnologic Kos Karoly, aceasta din urmă ieșind învingătoare din acest meci.

Pentru prima poziţie în clasament au luptat echipele Liceului Teoretic Székely Miko şi Liceului Tehnologic Reformat, iar aceștia din urmă au adjudecat locul fruntaș.

Competitorii au fost premiaţi pentru performanţele lor cu diplome, medalii, cupe şi obiecte promoţionale oferite de o companie de telefonie mobilă. De asemenea, au fost premiaţi şi cel mai bun portar şi golgheter, premiile fiind oferite de către „bunicii” din cadrul Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – filiala Covasna.

Tot vineri, în ultima zi a campaniei dedicată siguranţei rutiere, a fost organizată şi o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, activitate la care am beneficiat de sprijinul tinerilor din cadrul asociaţiei de tineret ECOU.

Acţiunea s-a desfăşurat la intersecţia DN11 cu DN12, din localitatea Chichiş, prin expunerea de panouri conţinând informaţii despre numărul accidentelor grave petrecute pe raza judeţului Covasna, dar şi imagini ilustrând urmările accidentelor grave alături de recomandări preventive.

De asemenea, cu ajutorul colegilor de la Poliţia Rutieră, au fost opriţi aleatoriu şoferi din trafic, pentru a le transmite câteva recomandări şi a le atrage atenţia asupra importanţei conduitei preventive în trafic.

Prin aceste activităţi încercăm să evidenţiem faptul că oricine poate fi implicat într-un accident rutier, iar respectarea regulilor de circulaţie trebuie să reprezinte piatra de temelie a oricărui șofer.

Conducerea IPJ Covasna doreşte să transmită mulţumiri arbitrilor din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, voluntarilor de la Crucea Roşie, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Asociaţiei de Tineret ECOU şi nu în ultimul rând Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, pentru colaborare şi sprijinul acordat în realizarea acestor activităţi.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Agent de poliţie Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.