ACTUALITATE 29 septembrie 2013

Săptămâna prevenirii criminalităţii

de Covasna Media | 84 vizualizări

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie, la nivelul judeţului Covasna se derulează a opta ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

Activităţile programate pentru fiecare dintre cele 5 zile, cu tematică diferită, se subscriu priorităţilor Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalităţii pentru anul 2013.

Programul activităţilor cuprinde acţiuni punctuale, unele dintre acestea bucurându-se de succes în anii anteriori şi fiind reluate, dar şi elemente de noutate, cum ar fi de exemplu demonstraţiile practice care vor fi organizate cu ajutorul unui simulator de impact, în vederea conştientizării de către populaţie a importanţei utilizării centurii de siguranţă – 4 octombrie, în municipiul Sfântu Gheorghe.

Ca în fiecare an ne bucurăm de sprijin atât din partea unor societăţi comerciale, mai exact Dunapack Rambox, Orange, Multinr şi Autoliv, dar şi de colaborarea instituţiilor publice – Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Sprijinul voluntarilor în cadrul activităţilor programate este esenţial şi ne bucurăm şi în acest an de aportul tinerilor inimoşi din cadrul Asociaţiei de Tineret Ecou şi din cadrul Crucii Roşii.

Expunerile cu caracter preventiv în unităţile de învăţământ, întâlnirile interactive pe linia prevenirii furturilor şi tâlhăriilor, competiţiile sportive, demonstraţiile practice planificate la nivelul întregului judeţ au scopul de a transmite mesaje care să sublinieze faptul că a preveni este mai uşor decât a îndrepta o greşeală, de a plăti din cauza neatenţiei.

Modalităţile de transmitere a acestor mesaje vor avea şi caracter inedit, referindu-ne aici la postarea unor desene realizate de copii din clasele primare pe site-ul I.P.J. Covasna sau la activitatea de inscripţionare a unui număr de aproximativ 20 de treceri de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe cu mesaje de atenţionare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.