ACTUALITATE 30 octombrie 2016

Sanitas Covasna încheie protocoale cu fiecare spital privind activitatea medicală ce va fi prestată în timpul grevei generale

de Agerpres | 479 vizualizări

Activităţile medicale prestate de angajaţii din sistemul sanitar din judeţul Covasna pe perioada grevei generale, care va fi declanşată săptămâna viitoare pe termen nelimitat, vor fi stipulate într-un protocol care va fi încheiat între Sindicatul Sanitas şi fiecare unitate medicală.

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna menţionează, într-un comunicat de presă, că în data de 31 octombrie a.c., începând cu ora 7.00, angajaţii din sistemul medical vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru.

„Menţionăm faptul că se vor încheia protocoale cu fiecare unitate sanitară publică în vederea reglementării modalităţilor de asigurare a cel puţin 1/3 din activitatea unităţii, în aşa fel încât pacienţii să aibă cel mai puţin de suferit şi, de asemenea, să fie asigurate toate urgenţele în această perioadă”, se arată în comunicatul semnat de liderul sindical Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută în toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna a avut loc o grevă de avertisment, cu întreruperea lucrului timp de două ore.

La acea dată, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat că a încheiat la nivel de unitate un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care s-au stipulate activităţile medicale ce urmau să fie asigurate în perioada grevei de avertisment. Printre altele, s-a convenit ca Unitatea de Primiri Urgenţe să funcţioneze în condiţii normale, acest lucru vizând şi activitatea altor secţii implicate, respectiv radiologie, laborator, consulturi interdisciplinare, etc, toate urgenţele de pe secţii să fie rezolvate, supravegherea bolnavilor internaţi să nu fie întreruptă, operaţiile de urgenţă să fie efectuate, iar pacienţii programaţi în Policlinică în perioada grevei să fie reprogramaţi.

Teme articol: spital greva Sanitas
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.