ACTUALITATE 4 decembrie 2020

Sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-pandemie

de Covasna Media | 1019 vizualizări

La data de 2  decembrie a.c., forțele de ordine au fost prezente în teren continuând activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile  legale instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii din cadrul inspectoratului, jandarmii din cadrul I.J.J. Covasna și polițiștii locali au acționat în teren, verificând respectarea noilor măsuri instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Astfel, forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 20 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 18 obiective, cum ar fi terase, parcuri sau locuri de joacă, iar în total, în cursul zilei de ieri, 1.290 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii și polițiștii locali aplicând 28 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 3.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul, iar polițiști rutieri continuă activitățile de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane si modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV 2.

Facem apel la cetățeni să conștientizeze faptul că respectarea strictă a măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2, este esențială pentru sănătatea tuturor.

Reiterăm faptul că misiunile desfășurate de forțele de ordine nu au ca scop sancționarea cetățenilor, însă vă asigurăm că nerespectarea legii nu va fi tolerată întrucât consecințele nerespectării măsurilor instituite pot fi deosebit de grave.

Dorim să le adresăm mulțumiri cetățenilor care, pentru siguranța lor și a celor din jur, dând dovadă de responsabilitate, au respectat aceste măsuri.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.