ACTUALITATE 1 februarie 2017

S.M.U.R.D. COVASNA – 5 ani în sprijinul comunităţii

de Covasna Media | 877 vizualizări

Pe 1 februarie 2017 s-au împlinit 5 ani de la operaţionalizarea Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Covasna.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a intervenit, prin echipajele specializate SMURD, la un număr de 9.639 cazuri, în medie aproximativ 5,3 pe zi.

Activitatea echipajelor S.M.U.R.D. se desfăşoară prin colaborarea dintre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi Unitatea de Primiri Urgenţe – S.M.U.R.D. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe şi este coordonată de dispeceratul comun I.S.U. – S.A.J.

În 1 februarie 2012, la nivelul judeţului nostru au devenit operaţionale primele echipaje de prim ajutor S.M.U.R.D. în municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc şi în oraşul Întorsura Buzăului, iar pe 14 septembrie 2014 a fost inaugurat un punct de lucru în comuna Breţcu din cadrul Secției de Pompieri Tg. Secuiesc.

Astăzi, S.M.U.R.D. Covasna dispune, din punct de vedere operaţional, de cinci ambulanţe tip B2 cu echipaje de Prim Ajutor şi de o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple.

Misiunea S.M.U.R.D. este salvarea vieţilor omeneşti, ameninţate în urma unor accidente de orice natură sau îmbolnăviri acute.

Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare intervine la solicitare:

– la cazurile în care una sau mai multe persoane se află într-o situaţie de risc vital din cauza unei îmbolnăviri acute sau accidente;

– pentru asigurarea protecţiei medicale în cazul intervenţiei echipajelor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă la misiunile specifice cu risc de accidentare pentru personalul echipelor de intervenţie;

– la accidente rutiere;

– la accidente colective sau calamităţi;

– la cazurile care necesită acordarea primului ajutor într-un interval scurt de timp.

Compartimentul Informare Şi Relaţii Publice

Teme articol: aniversare SMURD
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.