ACTUALITATE 2 septembrie 2013

S-au încheiat Zilele Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 233 vizualizări

Ediția din acest an a Zilelor Târgu Secuiesc, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, a fost caracterizată prin atmosferă veritabilă de târg, dar și multă voie bună, oameni zâmbitori care nu au ezitat să participe la multitudinea de evenimente organizate de Primăria din orașul breslelor.

130 de meșteșugari și grădina de vinuri

Centrul orașului a fost invadat de meșteri populari, iar clienții au avut de unde alege: bunătăți ca la mama acasă, obiecte de îmbrăcăminte sau unelte tradiționale, toate au fost expuse pentru vânzare. Voia bună a fost la ea acasă și la Jazz Cafe, unde doritorii au avut ocazia de a degusta diferite soiuri de vin de la crame renumite. Atmosfera a fost întreținută de muzicieni, care au dat totul pentru ca spectatorii să se simtă bine, într-un cadru select.

Conferință despre economie

ASIMCOV a participat activ și în acest an la Zilele Târgu Secuiesc, organizând cea de a 12-a ediție a unei expoziții de produse, urmată de o conferință pe teme economice la care a participat primarul orașului, Bokor Tibor, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, precum și președintele ASIMCOV, Bagoly Miklós. Președintele CJ a menționat că Târgu Secuiesc este un oraș în dezvoltare, dat fiind faptul că în ultima lună aici au fost create 700 de locuri de muncă. Bokor Tibor a vorbit despre oportunitățile pe care le vor oferi incubatorul de afaceri și parcul industrial, care vor fi inaugurate la sfârșitul lunii septembrie.

Festivalul cartofului

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale Zilelor orașului a fost deja tradiționalul Festival al cartofilor, organizat de ASIMCOV. La ediția din acest an s-au înscris 14 echipe din țară și din Ungaria, care s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase mâncăruri din cartofi. Concurenții au avut și termen limită, mâncarea gătită pe baza rețetelor tradiționale trebuind să fie gata în două ore, după care juriul a decis care este cea mai gustoasă. Desigur, și pofticioșii au putut gusta din preparate în schimbul unei sume modice, sau chiar gratuit. Anul acesta cea mai bună echipă s-a dovedit cea a Asociației de Femei din Târgu Secuiesc.

Programe pentru copii și concerte

În Parcul „Molnár Józsiás” au avut loc tot felul de activități și workshop-uri pentru copii, ceea ce i-a încântat pe cei mici. În centru scena a fost mai mereu „activă”, în cele 4 zile de sărbătoare au avut loc numeroase reprezentații de folclor, dar și concerte ale unor artiști din țară și din Ungaria. Sărbătoarea s-a încheiat duminică, iar după ultimul concert, susținut de o trupă rock din Ungaria, a urmat un show laser și focuri de artificii care au pus punct ediției din acest an a Zilelor Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.