ACTUALITATE 8 iunie 2010

S-a deschis Ştrandul!

de Covasna Media | 447 vizualizări
Proiectul pentru reabilitarea lui nu a fost eligibil, dar zona a fost amenajată pentru a putea fi utilizată Primele zile mai călduroase de vară au atras deja și primii vizitatori la Ștrandul din Sfântu-Gheorghe. Zilele trecute, Ștrandul a fost deschis publicului larg și poate fi utilizat la preţul de 10 lei adulţi, 5 lei cu reducere și 3 lei pentru copiii foarte mici. Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că pentru reabilitarea Ștrandului a fost întocmit un proiect, dar acesta nu a fost declarat eligibil, iar din fonduri locale criza nu permite alocarea unor fonduri în acest sens, dar locaţia este deocamdată funcţională așa cum este. „Așteptăm eventual un parteneriat public privat sau alte proiecte eligibile. Proiectul neeligibil presupunea reabilitarea totală a bazinelor, a instalaţiilor de apă, care costau în total aproximativ un milion de euro.

Proiectul pentru reabilitarea lui nu a fost eligibil, dar zona a fost amenajată pentru a putea fi utilizată

Primele zile mai călduroase de vară au atras deja și primii vizitatori la Ștrandul din Sfântu-Gheorghe. Zilele trecute, Ștrandul a fost deschis publicului larg și poate fi utilizat la preţul de 10 lei adulţi, 5 lei cu reducere și 3 lei pentru copiii foarte mici.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că pentru reabilitarea Ștrandului a fost întocmit un proiect, dar acesta nu a fost declarat eligibil, iar din fonduri locale criza nu permite alocarea unor fonduri în acest sens, dar locaţia este deocamdată funcţională așa cum este.

„Așteptăm eventual un parteneriat public privat sau alte proiecte eligibile. Proiectul neeligibil presupunea reabilitarea totală a bazinelor, a instalaţiilor de apă, care costau în total aproximativ un milion de euro. Proiectul nu a fost însă eligibil, la axa 1 a Proiectului Operaţional Regional era valabil numai pentru orașele unde se putea demonstra că urmare a reabilitării ștrandului va crește substanţial numărul turiștilor, prin urmare în staţiuni. Va rămâne deocamdată așa, este funcţionabil, am adus apă caldă de la piscină, în bazinul mic se schimbă apa zilnic, am făcut amenajări interioare”, a declarat Sztakics.

În ceea ce privește bazinul mare, care avea scurgeri de apă, acesta a fost lipit dar încă mai are pierderi, fiind necesară o reabilitare totală.

Ana Sidon

Foto: Viorel Iordan

Teme articol: caldura apa strand scaldat vara
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.