ACTUALITATE 24 mai 2019

S-a dat startul lucrărilor de reparații pe drumul spre Comandău

de Daniela Luca | 1288 vizualizări

Întârzierea a stârnit reacții negative din partea locuitorilor din comună

Primarul orașului Covasna, Gyerő József, a transmis joi, 22 mai, într-o postare publică, faptul că au început lucrările de întreținere pe drumul spre Comandău. Cauza întârzierii reparațiilor este bugetul neaprobat la timp, dar și condițiile meteorologice nefavorabile, conform autorităților din Covasna, oraș de care aparține DC 14.

Reparațiile vor consta în lucrări cu autogrederul, nivelare și formatare a drumului, reprofilarea cu adaos de material pietros, după care se va interveni cu autocompactorul. În ceea ce privește asfaltarea, autoritățile spun că acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

 „În fiecare an, până acum, Consiliul Județean a asigurat resursele financiare pentru a întreține acest drum pe timp de iarnă și vară. Desigur întreținerea curentă, pentru că ar trebui, știm și noi, să întocmim și să depunem un proiect de reabilitare majoră a acestui drum, să obținem o finanțare. Deocamdată nu am identificat sursa de finanțare, asta ar impune inclusiv exproprieri pe partea stângă a drumului pentru că o parte din drum se suprapune cu aliniamentul căii ferate înguste, ceea ce nu e permis să asfaltăm, sprijine de maluri, șanțuri săpare, traversări, subtraversări a apei pluviale și așa mai departe. Deci e o investiție foarte mare pentru care noi nu avem bani și atunci întreținem acest drum pe perioada de iarnă și vară așa cum putem”, ne-a spus Gyerő József.

Lucrările de întreținere au întârziat din cauza bugetul neaprobat la timp și a condițiilor meteorologice nefavorabile, spune edilul, iar acest lucru a stârnit reacții negative din partea locuitorilor din comuna covăsneană.

„Eu am formulat un răspuns în sensul în care în momentul în care ne permite timpul, respectiv resursele bugetare, ne apucăm. Uite acum a venit momentul. Trebuia să parcurgem și procedurile publice ale acestor lucrări”, a mai adăugat primarul.

Anul acesta, Consiliul Județean a alocat o sumă de 500.000 de lei pentru lucrările de întreținere, atât pentru cele din perioada verii, cât și pentru cele de iarnă.

„Eu presupun că într-o săptămână o să terminăm aceste lucrări de nivelare cu autogrederul, de pietruire și de compactare, dar mai avem de efectuat și schimbarea unor conducte, a unor țevi prin care curge apa pluvială. Mai avem de reparat niște podețe și turnate niște capete de pod, dar pentru asta deocamdată nu avem bani. Urmează să vorbesc cu cei de la Consiliul Județean să vedem dacă îmi alocă resurse suplimentare, dacă nu atunci în două săptămâni sper să terminăm”, a precizat primarul, care a adăugat că dacă vor fi alocate resurse pentru lucrări mai mari, se vor impune și restricții de circulație în acea zonă.

Drumul comunal DC 14 Comandău se află în administrarea orașului Covasna, după ce Consiliul Județean a dispus acest lucru în 2016.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.