ACTUALITATE 16 iulie 2009

Rromii, aşteptaţi la curăţirea Debrenului pentru a scăpa de amenzile neachitate

de Covasna Media | 562 vizualizări
Lucrările de curăţare a pârâului Debren au fost demarate de către Primăria Sfântu Gheorghe, alături de firma care le efectuează fiind aşteptaţi şi membrii comunităţii rrome, care au datorii provenite din amenzi, către municipalitate. Primarul Antal Arpad îşi exprimase, cu ceva timp în urmă, dorinţa ca rromi din zona Orko să se implice în activitatea de curăţenie, arătând că prin această acţiune s-ar obţine o scădere a

Lucrările de curăţare a pârâului Debren au fost demarate de către Primăria Sfântu Gheorghe, alături de firma care le efectuează fiind aşteptaţi şi membrii comunităţii rrome, care au datorii provenite din amenzi, către municipalitate.

Primarul Antal Arpad îşi exprimase, cu ceva timp în urmă, dorinţa ca rromi din zona Orko să se implice în activitatea de curăţenie, arătând că prin această acţiune s-ar obţine o scădere a datoriilor acestora către Primărie. Antal Arpad a declarat ieri că Primăria a încheiat o înţelegere cu membrii comunităţii rrome, aceştia urmând să se implice, în lunile următoare, în diverse acţiuni de curăţenie, începând cu pârâul Debren.

“Cred că este extrem de important să ne ocupăm de acest lucru, pentru a demola zidul din mentalitatea oamenilor în ceea ce priveşte această comunitate. Sunt foarte multe prejudecăţi şi trebuie să facem paşi concreţi pentru a le demola. Eu am spus de mai multe ori că mă deranjează mai mult zidul virtual ce există între comunitatea rromă şi restul, decât zidul propriu- zis din zona Orko. Sunt convins că atunci când zidul virtual se va dărâma, se va dărâma şi zidul care există fizic acolo, fiind perceput ca un zid separator dar care e, defapt, mai mult o problemă de urbanism decât una de separare a unor comunităţi”, a explicat Antal Arpad. Acesta a mai spus că, în dorinţa de a-i ajuta pe cei din comunitatea rromă, se va aplica şi o plată a acestora, în măsura muncii depuse, astfel încât nu toate câştigurile lor să fie direcţionate către acoperirea amenzilor. În ceea ce priveşte datoriile acumulate către Primărie, acestea se ridică la 700. 000 de lei, rromii reprezentând majoritatea datornicilor. Datoriile către municipalitate variază de la sume de 10 lei, până la 19.000 de lei.

Monica Rizea

Teme articol: rromi datorii curatenie Debren
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.